Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Váltanátok a helyemben?

Váltanátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy hót unalmas irodai melóm van. Napi kb 3-4 orat dolgozom, a tobbit elnetezgetem/cigizem/kinlodom. 9-tol 6ig vagyok ott, kinszenvedes az egesz, utalok ott dolgozni, zavar a sok ember, raadasul a kollegak tobbsegevel sem jovok ki. a munkarendem miatt semmi napkozbeni teendokre nincs idom (elmenni postara, vasarolgatni, hivatalos ugyet intezni, barmit csinalni). 8kor kelek, 7re erek haza. Kelet-Magyarorszagon elek, netto 250et keresek, ami itt jonak szamit. 40 eves vagyok, nős, van egy 19 eves nevelt fiam.

Utalok alkalmazott lenni, azert gurizni, hogy masnak sok penze legyen. Mindig szerettem volna egy kisebb sajat vallalkozast. Most meglenne a lehetosegem nyitni egy kis masszazs szalont (40ezres varos, eleg nagy vonzaskorzettel), de felek feladni a biztosat a bizonytalanert.

Bevallalnatok?

2022. febr. 21. 08:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Több mint 20 éve vállalkozóként dolgozom, soha többé nem leszek alkalmazott. Nem vagyok gazdag, most éppen rosszul megy az üzlet (autós szakma), de ezzel együtt megérte váltani. Azt azért gondold át, hogy menne-e annyira a biznisz, hogy jobban járnál anyagilag. És mi van, ha nem.
2022. febr. 21. 08:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de nettó 250 még Kelet-Magyarországon is kevés. Én Debrecenben 4 éve kerestem ennyit és már akkor sem számított nagyon soknak.

Szerintme vágj bele! Én ugyanígy voltam az előző munkahelyemmel, hogy utáltam, az idő felét elneteztem, semmi motivációm nem volt. Én nem vállalkozó lettem, hanem területet váltottam (IT supportról IT devre) és azóta sokkal jobb a közérzetem is.

Azért a vállalkozás indítása előtt csinálj egy alapos számítást, költségek, várható bevétel, stb tekintetében!

2022. febr. 21. 09:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem akarok károgni, de tényleg beszélj hozzáértőkkel. Ha vállalkozást indítasz, akkor nagyon sok adót kell fizetni. Szerintem egy masszázsszalonból nem jönne össze nettó 250.000 Ft. Mennyit tudsz ott dolgozni? Egy masszőr hivatalosan napi 6 órát dolgozik, de még azzal is állandóan be van gyulladva a kezük. Azon a környéken, ha nem olyan magasak a fizetések mennyit lehet elkérni egy masszázsért? Számold ki, hogy mondjuk 3500 ft/alkalom, és egy nap fogadsz 6 vendéget, akkor 20 napos hónappal számolva az 420.000 Ft. Ebből adózol, fizeted a rezsit, a bérleti díjat. Megéri? Persze lehet, hogy azt mondod, hogy napi 12 vendéget is bírnál, akkor jobban hangzik, de azt is tudni kell, hogy idő, mire felfut egy vállalkozás, lehet, hogy 1-2 évig csak 1-2 kuncsaftod lenne.
2022. febr. 21. 09:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Mellékállásban nem tudod elkezdeni? Munka után,. Hétvégén fogadni ügyfeleket?

Ha már jön belőle elég pénz, akkor otthagyhatod a főállásodat.

2022. febr. 21. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Én megléptem 31 évesen, nem bántam meg. Igaz, szakmát nem váltottam, ugyanazt csinálom, csak szabadúszóként, és egy laptopon kívül semmit nem kellett befektetni. Még egy kimondottan szar hónapban, amikor alig csináltam valamit, akkor is többet keresek, mint alkalmazottként. És sokkal szabadabb vagyok, és a jó hónapokban is max 4-6 órát dolgozom/nap, de a pénzem 3x annyi, mint volt.

Viszont neked azért vannak induló költségeid, meg állandóak, mint a szalon bérleti díja, rezsi stb. Szóval mérlegeld, hogy mennyire jönnél ki jól, számold ki, hogy naponta mennyi bevétel jönne ki kb, vond le a költségeket, így már látod, érdemes-e. Másrészről, nettó 250-et fizető munkát szerintem bármikor találsz, úgyhogy ennek a feladásától én annyira nem félnék.

2022. febr. 21. 09:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves 3as!

Egy ora masszazs mar sehol nem 3500, hanem 6000-7000 ft. Ado tul sok nem lenne, leven KATAznek, ami havi egy 50-es. Uzlethelysegnek egy lyuk is eleg, ahogy keresgeltem max 50bol kijon az is. Tul sok ksge nincs a vallalkozasnak egyszeri befektetessel agy, olajok, lepedok stb, nem nagy tetel. Napi 3 vendeggel siman meglenne az a penz amit most keresek. En legalabbis igy szamoltam

4-es!

Nem tudom mellekallasban csinalni, 7koznap 7 kor kelek, este 7re erek haza. 7vege pedig a családé.

2022. febr. 21. 10:20
 7/7 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Azért kérdeztem, hogy mennyi nálatok egy masszázs, én 3 éve 1000 ft-ot fizettem a szomszédnak. Igaz, hogy csak a saját lakásán csinálta. Tudom, hogy azóta emelkedtek az árak. Most rákerestem 4500 Ft-27.000 Ft/óra. De mondjuk egy fél órás hátmasszázs szerintem 3500 nálunk is, de te tudod.

Én akit ismerek masszőrt mind másodállásban csinálja. Inkább azt tenném, amit az 5-ös mond, keress egy másik állást, ahol végzel 4-kor, és csináld másodállásban. Aztán ha nagyon bejött az üzlet, akkor átmehetsz főállásba. De te tudod. Szerintem már megvan a válasz, csak megerősítést kérsz.

2022. febr. 21. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!