Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen tevékenységi kör s...

Milyen tevékenységi kör s egyéb engedély kell ahhoz ha a vállalkozások annyiból áll hogy megveszek hasznalt dolgokat maganszemelytől s eladóm drágábban szintén magánszemélynek? mi van azokkal a cucokkal amik a sajatjaim s semmi papírom nincs róla?

Figyelt kérdés
Évi 600 000 Ft alatt ez akkor is adómentes ha közben hasonlót csinálok vállalkozóként is?
2022. febr. 4. 10:46
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Fentebb már le lett írva többször is.

De ha ezzel akarnád kijátszani az adózást, akkor az nemigen fog menni. Szóval ha veszel egy drónt, megrepteted egyszer és használtként eladod magánszemélyként, az még egyszer oké. Kétszer már necces, de a harmadiknál bukó lesz.

2022. febr. 4. 12:44
 12/33 anonim ***** válasza:
Kérdező, hiába próbálsz fogást találni, hogy lehet kibújni az adózás alól, hogy fogják bebizonyítani, hogy Te nem haszonszerzési céllal adtad el: előtted ezt már megtették sok százan és saját magad is leírtad: ha a NAV fogást akar találni, akkor meg is fog találni.
2022. febr. 4. 12:49
 13/33 A kérdező kommentje:

11 adó befizetésével elég nehézkes adózást kijátszani.

Szóval akkor csak egy drónt adhatok el hasznalat utan másképp ramszall a NAV függetlenül attól hogy újabb és újabb típusok jönnek ki. Na erről beszélek. Nem az számít hogy valaki kijatsza e az adózást vagy nem hanem hogy talál e rajta fogást a NAV vagy sem. Hiaba az a normál használat hogy az ember kipróbál újabb és újabb típusokat ha a NAV ezzel meg tudja fogni.

2022. febr. 4. 12:55
 14/33 A kérdező kommentje:
Mondjuk a legjobb lenne ezt a trollt kirakni aki folyton adócsalásról beszél miközben nem ez a téma.
2022. febr. 4. 13:01
 15/33 anonim ***** válasza:

Pedig de, ponthogy adózással ki lehet játszani adózást. Elmagyarázom hogyan. Magánszemély Pistike megveszi a drónját, megrepteti egyszer, eladja. Magánszemély Pistikének keletkezett bevétele (tegyük fel jövedelme is, ráadásul már a 600 ezren túl van más dolgok eladásából), így befizeti a 15% adót és boldog, hogy legálisan csinálja.

Ezt eljátsza egy évben 8-10 alkalommal, jön az adóhivatal, hogy hohó Magánszemély Pistike ez így nem buli, ez már vállalkozási tevékenység. Szóval a legnagyobb jóindulat mellett is a 9%-os nyereségadót, valamint az osztalékra jutó szochot nem fizetted meg és akkor még a havi járulékokról, kamarai tagdíjról, iparűzési adóról nem is beszéltem.

Érted már, hogy miért "lehet kijátszani" adózást adózással.

Az meg nem életszerű, hogy valaki hetente vesz új drónt, mert kijött egy újabb.

16/33 anonim ***** válasza:
Jaaa, hogy te vagy az a kérdező, aki nincs tisztában a troll szó jelentésével, így már értem :) Amúgy az adócsalást te voltál az első, aki felhozta, mi csak azt mondtuk, hogy máshogy kell adózni, mint te gondolod.
 17/33 A kérdező kommentje:

A troll az aki folyton felresiklatja a beszélgetést te pedig ezt teszed.

De most már saját magadnak isnellent mondasz egyik pillanatban azt mondod ki lehet játszani az adózást másik pillanatban még azt hogy jön miatta az adóhivatal. Te meg a kijátszása fogalmát se ismered. A hetente vásárlásról nem is beszélve, új típusok nem hetente jönnek ki de ahhoz elég gyakran hogy valaki az évi 600 ezret átlépje vele. Ráadásul nem is az adómentesség a téma hanem az üzletszerüség fogalma. Csak te erőltetés ide folyton az adócsalást és a tulzasaidat a legjobb az lenne ha inkább hallgatnál.

Én nem az adócsalást hoztam fel hanem az adócsalás mellőzését. Olvasd el inkább a kérdést a tevékenységi kör se adócsalásról szól az adómentes 600 ezres határ se s az azon felüli adófizetés se. Te viszont folyton adócsalásról beszélsz életszerűtlen példákkal pl. hetente kijövő új típusokkal. Nézz inkább utána akkor a gyakorlatban a V911 és helikopterből összesen 4 verzió jött ki 5 év alatt. Ha a v911s-t is beleszámítok akkor az évente 5 nem hetente. V912-bol két fajta V913-bol összesen 5 év alatt egy. Ha a V922-t es V977-et és V931 ez is beleszámítok akkor tartunk évente kettőnél. Ha az F4x szériát hozzávesszük abból összesen három van. Hozza kell vennina gyártó multikoptereit is akkor lesz hozzadhatondenakkor is csak evi ötnél tartunk vagyis nem hetente hanem több mint kéthavonta egy. És innen már nagyon tág paletta kell hogy egyáltalán havi egy legyen belole. Ahhozar be kell venni az RC autóikat és hajoikat is amik már merőben más műfaj S azt már a NAV is csak nehezen tudná egybemosni. Ha pedig az rcbol szaladunk ki azt még nehezebben mossa egybe és még akkor is csak havi egy terméknél járunk nem heti egynél.

Ennyit a te adocsalasodrol kedves nem troll.

2022. febr. 4. 13:18
 18/33 anonim ***** válasza:

Troll: A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.

Se nem voltam provokatív, se nem ingerlő, tárgyhoz kapcsolódóan kommenteltem, pökhendi erőszakosságnak pedig a nyomát sem lehet látni a korábbi írásokban.

De mivel neked még annyi gógyid sincs, hogy észrevedd, hogy több ember is kommentel ide, ezért azt gondolod, hogy saját magamnak ellentmondok, ezért nincs is értelme időt fecsérelni rád (bár ezt már a korábbi kérdéseidből megtanulhattam volna). Ismétlem magam, adócsalásról egy szót sem ejtettem, te hoztad fel, idézem: "Mondjuk a legjobb lenne ezt a trollt kirakni aki folyton adócsalásról beszél miközben nem ez a téma." Én egy szót sem ejtettem adócsalásról. Én csak azt mondtam, hogy adófizetés és adófizetés között igenis van különbség, mert teljesen más a mértéke és a megfizetés módja, mikéntje, miértje. De ha nem akarod felfogni, akkor ne tedd.

A drónokhoz valóban nem értek, köszönöm, hogy leírtad a fajtákat. De nem nekem kell ám bizonygatni, majd bőven elég lesz a revizornak, amikor megkérdezi, hogy miért veszel kéthavonta újat. Az alapkérdés vállalkozásra szólt, le is írtam a tevékenységi kört és az engedélyt, utána lett idekeverve a 600-as limit, amihez a vállalkozásnak semmi köze.

2022. febr. 4. 13:45
 19/33 A kérdező kommentje:

"Szóval a legnagyobb jóindulat mellett is a 9%-os nyereségadót, valamint az osztalékra jutó szochot nem fizetted meg és akkor még a havi járulékokról, kamarai tagdíjról, iparűzési adóról nem is beszéltem."

Mondom hogy ez trollkodás ha van egy vállalkozás de mellette magánszemélyként adómentesen el van adva 600 000 Ft használt ingóság akkor amiket felsoroltál azok be vannak fizetve. Vagy szerinted ezesetben kétszer kellene fizetni ezeket amiket felsoroltál csak mert te kitalálod hogy üzletszerű? Esetleg ha magánszemélyként átlépem a 600 ezret akkor háromszor? Na pont ezt nevezik trollkodásnak amikor azt írod hogy nincsen befizetve az ami be van fizetve. Csak ez a rosszabbik fajtája a trollkodásnak amikor nem csak egyszerűen idegen témával felresiklatod a beszélgetést hanem hamis állításokkal teszed ezt.

2022. febr. 4. 13:47
 20/33 A kérdező kommentje:

"Se nem voltam provokatív,". És mégis mi az ha adócsalás témáját erolteted oda ahol nem az a téma? Ez teljesen kimeríti a provokáció fogalmát. De sok mas is megvan amiket felsoroltál pokhendiség erőszakos téma elterelés újra és újra akkorbisbmikor felhívom a figyelmedet hogy tavoznod kéne megse teszed. Hanem folytatod. Már csak felismered kéne hogy amit beidéztél az te vagy s végre tavoznod innen hamár egyszer értelmesen nem akarsz hozzaszolni...

Hogy miért veszek kéthavonta újat a meghatározott gyártók új tipusaibol? Mert ez a hobbim s értek annyira hozzá hogy nem veszek meg minden bovlit. Mert akkor tényleg hetente többet kéne vennem. Igaz annyi penzem nincs de akkor se szórnám el a sok bivlira ha lenne. Azt azért tudja a revizor mi az hogy hobby lehet őket szidni akár hülyének is nezni de ha ennyire nézed őket hülyének csak hogy egy kérdést szetoffolhass az szintén trollkodas

2022. febr. 4. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!