Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hol találok információt a...

Hol találok információt a cégalapítás pontos költségeivel, illetve annak fenntartásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szeretnék több vállalkozásformát összehasonlítani, hogy eldöntsem hogyan lenne ideális számmora elindulni. Ismer valaki olyan oldalt, ahol pontosan írnak ilyenekről?

Köszönöm!

2022. febr. 3. 09:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Cégalapításnak nincsen díja, illetékmentes. Egyedül az ügyvédi díj van, az pedig változó, 30 ezertől 300 ezerig hallottam már mindenfélét.
2022. febr. 3. 09:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm, de a havi/évi fenntartási költsége biztosan van, és ez minden vállalkozásformánál más lehet. Főleg az egyszemélyes vállalkozásokkal kapcsolatban érdekelne az, hogy kötelező-e nekem bejelenteni magam pl. egy kft-be, vagy maradhatok ügyvezető, aki nem vesz fel fizetést belőle. IPA, kamara stb....
2022. febr. 3. 09:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Kamara fix ötezer. IPA attól függ, hogy hol lesz székhely/telephely/fióktelep, valamint, hogy ipában milyen adózás van választva és mekkora adóalapot generálsz.

Egyéb költségek is attól függnek, hogy milyen adózást választasz (kata, kiva, tao). A saját magad bejelentése is ezer meg egy dologtól függ, van olyan eset, amikor meg kell fizetned a minimumjárulékokat, van olyan amikor nem, van amikor dolgozhatsz csak osztalékért, van amikor nem.

Ezért erre így nem fogsz sehol találni egy komplex összesítő táblázatot, hogy mikor mi mennyi, mert annyi változó van, mint égen a csillag. Nyilván vannak olyan összehasonlító táblák, amikben X dolgot Y-nal össze tudsz hasonlítani, de itt már specifikus dolgokról van szó.

Ezért ajánlatos felkeresni egy könyvelő és/vagy adótanácsadó kollégát, akivel át tudod beszélni a lehetőségeidet, valamint számolhattok hozzávetőleges dolgokat.

2022. febr. 3. 10:03
 4/6 anonim válasza:
Mindenképpen érdemes felkeresned egy könyvelőt, ugyanis minden vállalkozás más, így hiába találnál egy ilyen oldalt, nem sokra mennél vele. Egy könyvelő pár ezer forintért már elmondja ezeket. Tudom, hogy nem mindenkinek van erre pár ezer forintja, de úgy vállalkozást se nagyon érdemes indítani, hogy egy filléred sincs semmire...
2022. febr. 3. 10:04
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a gyors válaszokat! :)
2022. febr. 3. 10:06
 6/6 anonim ***** válasza:
3000 forintért kiszámolta ezeket nekem egy random könyvelő
2022. febr. 3. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!