Ha nem jelentem be a dolgozómat, csak kiskönyvvel dolgozik nálam, akkor mi történik, + mennyi ideig lehet nálam dolgoznia. Ha nálam dolgozott kiskönnyvle, utánna később visszajöhet? Van ennek valami szabálya?
Max.15 napot dolgozhat a jogszabály szerint egy hónapban.A napi adható maximum 5000 Ft.
A teherjegyet neked kell megvenned és bepecsételned a dátumot,valamint a kifizetett összeget.
De te,mint vállalkozó,tisztába kell,hogy legyél ezekkel a dolgokkal,mert ha nem legálisan dolgoztatsz,a munkavállalódat is kellemetlen helyzetbe hozod,ha a hatóság lefüleli a dolgot és ellenőrzést kapsz,őt is elmarasztalják,mert "együtt működött veled".
Ezek kemény dolgok!
Ja,ha például álláskeresési juttatás (régi nevén:munkanélküli segély)mellett dolgozik nálad valaki,arra a napra nem kap ellátást,amíg nálad dolgozik a könyvvel,ugyanakkor annyi nappal kitolódik az ellátása,ahány napot dolgozott.
A "business" csak olyankor nem éri meg (legalábbis a dolgozónak,illetve neked sem,mert meggondolja,hogy vállaljon-e munkát nálad),amikor pár száz forinttal kap többet tőled,mint ami a napi ellátása lenne.Nekem 2600 ft volt a napi segélyem,mikor munkanélkülin voltam,a maszek 3000ft-ot fizetett volna/nap + bélyeg.Talán nem csodálkoznivaló,ha inkább itthon maradtam ezért a pénzért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!