Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mivan, ha az álláshirdetésben...

Mivan, ha az álláshirdetésben azt írják, könyvelőt keresnek, de?

Figyelt kérdés

Tehát, azt írják könyvelőt keresnek, leírják nagyjából miket kell csinálni majd, én nem vagyok könyvelő, ezekhez nem értek.

Viszont! Az elvárások részben csak ennyi van írva:

Minimum középfokú végzettség,

Felhasználói szintű MS Office ismeretek

Gyors, pontos, megbízható munkavégzés

Alapfokú angol nyelvtudás

Jekem ezek mind megvannak. Akkor ez alapján megfelelek az elvárásoknak.

Lenne értelme jelentkeznem?

Megegyszer hangsulyoznam, hogy Nem vagyok könyvelő és még sosem könyveltem.

2022. jan. 3. 20:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Akkor miért jelentkeznél? Amúgy a középfokú végzettséged megvan, ami feltételként van?
2022. jan. 3. 21:36
 2/11 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam is, "Nekem ezek mind megvannak", ebből nem sikerült kiszedni, hogy megvan az is?
2022. jan. 3. 22:12
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

Nem, nem sikerült kiszednem, mert azt írod, hogy nem vagy könyvelő, utána meg azt, hogy megvan hozzá a végzettséged. Akkor most melyik?

És igen, középfokú végzettségnek számít a könyvelő. Nyilván aki nem egytemen tanulta, hanem pl szakiskolában vagy egyéb képzésen.

2022. jan. 3. 22:44
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
A mérlegképes középfokú végzettség. Annyi, hogy nem kérnek főiskolai egyetemi végzettséget.
2022. jan. 4. 08:43
 5/11 anonim ***** válasza:
49%
Engedd el, a kérdező nem túl okos.
2022. jan. 4. 08:51
 6/11 A kérdező kommentje:

"Minimum középfokú végzettség"

Nincs ott, hogy könyvelő, rendszergazda, pénzügyi ügyintéző, ács, fafaragó, etc. Akkor meg? Mit nem lehet ezen megérteni? Más hirdetésekben benne van, pl:

"Az álláshoz tartozó elvárások:

Pénzügyi végzettség

Könyvelő munkakörben szerzett tapasztalat"

"Elvárások:

Középfokú vagy felsőfokú szakirányú végzettség (pénzügyi, számviteli szakirány)"

"AZ ÁLLÁSHOZ TARTOZÓ ELVÁRÁSOK:

Mérlegképes vagy szakirányú könyvelői képesítés"

Ennél csak ennyi van: "Minimum középfokú végzettség"

Egy hegesztő hirdetésben az van pl, hogy "Középfokú SZAKIRÁNYÚ végzettség", itt rögzítették, hogy SZAKIRÁNYÚ kell legyen, a fentiben nem tették, akkor meg? Ennyire nehéz használni azt a maradék 3 agysejted?

2022. jan. 4. 10:25
 7/11 anonim ***** válasza:

1) nem kell sértegetni, attól nem lesz igazad :)

2) minden értelmes ember képes arra, hogy felfogja, hogy ha egy könyvelő álláshoz az van írva, hogy középfokú végzettség, akkor nem mondjuk festő okj-re van szükség hozzá. Ha neked ez nem sikerül, akkor már az első rostán ki is estél, több szempontból sem vagy alkalmas erre a munkára (sem).

De nézd csak meg ezt pl: [link]

" Pályázati feltételek:

• Egyetem,

• Felhasználói szintű Informatikai rendszerismeret,

• Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),

• Magyar állampolgárság, büntetlen előélet. "

Nos, nekem egyetemi végzettségem van (több is), felhasználó szintű informatikai rendszerismeret pipa, pont mint az Office is, ráadásul büntetlen előéletű magyar állampolgár vagyok. De továbbmegyek:

" A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

• Részletes fényképes szakmai önéletrajz, végzettséget igazoló dokumentumok, 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, kamarai tagságot igazoló okirat, működési nyilvántartásról szóló igazolás, beleegyező nyilatkozat arról, hogy a pályázati anyagot a pályázat elbírálásában résztvevők megismerhessék. "

Részletes fényképes szakmai önéletrajzot tudok küldeni.

Végzettséget igazoló dokumentumot tudok küldeni (végül is nem írja, hogy milyen kell).

Erkölcsit tudok küldeni.

Kamarai tag vagyok (igaz nem írták melyik kamarának kell a tagjának lenni).

De még lehetne folytatni. Csak az a különbség köztünk, hogy nekem van annyi eszem, hogy felfogjam, hogy attól mert nincs odaírva, hogy orvosi diploma kell, én ki tudom logikázni, hogy egy orvos álláshoz orvosi végzettség kell.

Én értem, hogy itt szeretnéd kiélni a frusztrációdat, csak akkor próbálj meg olyan kérdést kitalálni, ahol van is értelme annak, amit írsz. De tudod mit? Jelentkezz az állásra, hisz van középfokú végzettséged :) Jelentkezz egy olyan állásra, amiről azt sem tudod, hogy eszik vagy isszák. A könyvelés pont nem olyan dolog, amit két nap alatt be tudnak tanítani neked. De jelentkezz csak. Csak aztán ne érezd túl rosszul magad, amikor elhajtanak, mert még a hirdetésüket sem tudtad értelmezni.

2022. jan. 4. 10:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha szeretnéd, add be, vesztenivalód nincs, legfeljebb nem reagálnak.
2022. jan. 4. 11:00
 9/11 A kérdező kommentje:

" Engedd el, a kérdező nem túl okos. "

Ez volt a "sértegetés", nem tudom miért lepődsz meg, ha sértegetésre sértegetéssel reagálok.

2022. jan. 4. 12:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Azt nem én írtam. És én is piros X-et nyomtam az értékelésére.
2022. jan. 4. 13:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!