Melyik fizetési átjáró éri meg legjobban? Stripe? OTP Simple? Paypal?
Nem tudom elfogadói oldalról melyik éri meg, vásárlóként a Stripe és Simple jobb nekem. A paypal mostanában rengetegszer nem működik, ha van nem paypalos opció (akár másik kereskedő is) én inkább azt választom már.
Arra figyelj, hogy melyik milyen bankkártyát fogad el, sok helyen csak Visa és Mastercard van. Attól függően, hogy kik a célközönséged ez kevés lehet.
Mostanában a Barion nagyon népszerű. Sokkal könnyebb a szerződéskötés (magyar cég!), mint a banki szolgáltatásoknál, többféle integráció létezik (ingyenes és fizetős is) hozzá, illetve nincs egyszeri belépési díj, valamint havidíj sem. Csak százalékos forgalmi díj, illetve átutalási költség van. A kettő együtt kb. 1.5-2%.
Bankfüggetlen szolgáltatók közül a PayLike és a Stripe is népszerű. A PayLike dán, a Stripe amerikai. A díjazás és az integráció hasonló a Barionhoz.
Nagybanki szolgáltatások közül mostanában leggyakrabban CIB eCommerce-t szoktam integrálni. Itt is létezik ingyenes és fizetős WooCommerce plugin. (Egyik jobb mint a másik, a fizetőshöz legalább support jár... :) A CIB-nél akciós jelleggel általában nincs belépési díj, csak a tranzakciók után kell fizetni. A szerződési és integrációs folyamat néhány hetet vesz igénybe, a support néha kicsit lassan reagál e-mailekre, de korrektek. Úgy tudom, hogy már nem kötelező náluk vállalkozói számlával rendelkezni, de a szerződés részletei általában nem jutnak el hozzám.
Sok helyen használnak OTP Simple-t, én viszont próbálom messziről kerülni az OTP termékeket, és szerencsére az ügyfeleim is. Ha jól tudom, náluk van belépési díj is. Van hozzá ingyenes WooCommerce plugin. Még nem volt hozzá szerencsém, de úgy hallottam, hogy nem megy zökkenőmentesen az OTP rendszere. Az már csak magánvélemény, hogy szerintem egy összecsapott, trehány munka az egész rendszer. A UI nekem kifejezetten nem tetszik, sok benne a hiba és az érdekes megoldás. Az OTP előnye a bizalom, hogy a vevők megbíznak benne.
Vevőként találkoztam a K&H új online fizetési oldalával, a user experience szerintem az egyik legjobb, a CIB-el együtt. Fejlesztői oldalról még nem találkoztam vele, de remélem egyszer sikerül.
A PayPal-t utoljára hagytam, mert az általában nem vagylagos opció, hanem más kártyás payment gateway-ek mellett pluszban biztosítjuk. Személy szerint nagyon nem kedvelem a céget, és a kereskedők sem. Nagyon drága megoldás, eléggé magasak a tranzakciós díjak, illetve az ügyfélszolgálat sem a legjobb. Ennek ellenére legutolsó opcióként be szoktuk tenni a webáruházakba. Ennek a legfőbb oka, hogy nagyon sokan bíznak a PayPal-ben, és nem mindenki szereti megadni a kártyaadatait a többi fizetőoldalon. Nem is beszélve a PayPal Buyer Protection-ről, aminek köszönhetően azok is nyugodtabban fizetnek az online térben, aki egyébként ódzkodik a digitális fizetési megoldásoktól. Drága, de még mindig jobb, mint ha a vevő utánvéttel fizet. Az integráció elég egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!