Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Nem fizették ki a munkámat,...

Nem fizették ki a munkámat, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Egyéni vállalkozó vagyok, építőipari kivitelezéssel foglalkozok. A megrendelő akinek dolgoztam nem hajlandó a szerződésben foglalt összeget kifizetni, már sehogy sem tudok vele kapcsolatba lépni. A munkát tisztességesen a szerződésben foglaltak szerint elvégeztük. Ez egy több éves munka volt és sajnos más munkát nem tudtam vállalni. Az embereimet a saját megtakarításomból fizettem ki. Most itt vagyok karácsony elött és nem maradt pénzem, a rossz idő miatt már más munkát se tudok vállalni. Idén úgy néz ki lőttek a karácsonyomnak és a megélhetésem is kérdéses lett. A megrendelőt természetesen beperelem de az elhúzódhat több évig is. A családom sincs jó anyagi helyzetben ezért tőlük se tudok segítséget kérni. Te mit tennél?

2021. dec. 14. 21:19
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Vissza kell bontani, amit megcsináltatok. Gyorsan meg fog keresni, hiába nem tudtad előtte te elérni.
2021. dec. 14. 21:23
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
bíróság...
2021. dec. 14. 21:35
 3/10 A kérdező kommentje:

#1 Sajnos nem opció, nem tudok bejutni a munkaterületre.

#2 Az volt az első lépésem, de sajnos az ilyen ügyek elhúzódhatnak hónapokig vagy akár évekig is.

2021. dec. 14. 21:51
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Jezusom, nagyon sajnalom:(

legkozelebb szerintem mindenkepp kerj eloleget az ilyen munkakra

2021. dec. 14. 23:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Fizetési meghagyás, ügyvédi felszólítás, feljelentés.Mást nem tudsz tenni.Ha valóban elhatározta magát, hogy nem fog fizetni, ez tényleg eltart majd évekig.Ismerek olyat, aki 2 éve fut a pénze után, mert nem fizette ki a megrendelő.
2021. dec. 14. 23:53
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon sajnalom, sajnos tenyleg nem sokat tehetsz, varod amig megjonnek a papirok, lemegy az ugy, addig is érdemes azon gondolkodnod hogy mit rontottal el, mit csinalnak a szakmaban maskepp a tobbiek, vagy mi az ami felre ment. Az eleg furcsa hogy evekig csinaltatok egy munkat es kozbe nem lattatok penzt...
2021. dec. 15. 06:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Elsőre nem perelni kell hanem közjegyző által fizetési meghagyást benyujtani. Ha minden le van papírozva akkor az pikk pakk atfut.
2021. dec. 15. 08:06
 8/10 xswerdy ***** válasza:
91%

bár itt az összeg feltehetőleg magasabb, így lehet egyből perelni a fizetési meghagyás helyett, de én is ezt javaslom.

Amúgy a sztori kicsit furcsa, azért több éves munkánál szokás rész-számlát kiállítani. Előleget én se fizetnék, de elvégzett rész-munkákat természetes, hogy kifizetek.

2021. dec. 15. 09:39
 9/10 anonim ***** válasza:
81%

Mindenképpen hivatalos mederbe kellene terelni az ügyet, vagy ha találsz faktoringcéget akivel meg tudtok állapodni akkor eladni a tartozást, max kevesebb hasznod lesz de legalább valami visszajön.

Legközelebb 30% előleg, anélkül el se kezdjetek semmit!

2021. dec. 16. 17:03
 10/10 anonim ***** válasza:
81%

Továbbá szoktak olyat is a vállalási szerződésekbe írni, hogy a teljes szerződésbeli összeg kiegyenlítéséig a beépített anyagok a kivitelező tulajdonát képezik.

Onnantól meg hiába zár ki a területről, rendőrség hivatalosan kinyitja neked a területet!

Előző voltam.

2021. dec. 16. 17:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!