Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi történik, ha egyszerűen...

Mi történik, ha egyszerűen nem fizetem be a Kata tartozásom?

Figyelt kérdés

Röviden: könyvelőm elbaszta. Vagy átbaszott. De elvileg a katám szüneteltetve volt, hát kiderült hogy nem. 500 ezer forintos tartozáson van, pedif csak 2 hónapig katáztam.

Az oké hogy megszüntetik a cégem, de kapok egyéb büntit, ha egyszerűen szarok az egészre és nem fizetek egy ruppót sem?

2021. dec. 8. 11:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze, végrehajtható.

És ezt nem tudod teljes egészében a könyvelőre tolni, ugyanis szüneteltetni nem lehet meghatalmazással, csak és kizárólag a te ügyfélkapus regisztrációddal. Tehát ha nem kaptál értesítést a szünetelésről, gyanakodni kellett volna és rákérdezni.

10 hónap alatt nyilván nem egy felszólítás érkezett a tartozás miatt, mégsem gyanakodtál, és nem reagáltál.

2021. dec. 8. 11:29
 2/15 anonim ***** válasza:
93%

Az szinte kizárt, hogy 2 havi KATA-s vállalkozással 500 ezer ft tartozásod legyen - az minimum 10 havi tartozás, ha főállásban művelted.

Adótartozás lesz és be fogják hajtani: inkasszó, végrehajtás, stb.

2021. dec. 8. 11:30
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
2, két hónap után nyilván szünetelni akart...
2021. dec. 8. 11:32
 4/15 anonim ***** válasza:

Ki kell fizetned.Neked tényleg nem érdemes vállalkozni, ha ennyire tájékozatlan és nemtörődöm vagy.

Lásd az #1 ​hsz.-t.

2021. dec. 8. 11:39
 5/15 anonim ***** válasza:
jön a végrehajtó.
2021. dec. 8. 11:41
 6/15 anonim ***** válasza:
Fizetned kell, kovetkezoben jobb konyvelot keresel vagy jobban utananezel a dolgoknak
2021. dec. 8. 11:50
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
(A végrehajtóra lehet várni kell mert most sorra mennek majd a böribe)
2021. dec. 8. 12:02
 8/15 A kérdező kommentje:

Igen, nem vagyok nagy agytröszt a témában. Wolt futár voltam, nem gondoltam volna hogy egy mezei biciklis futárnak ennyi baromsagon kell átvakarnia magát 500-750 forintos címpénzért.

Nem lesz többet vállalkozásom (legalabbis nem igy) az fix. Inkabb errol kene a suliban tanítani a diakokat.

A vegrehajto johet mert semmim nincs😂❤️ Meghivom egy kavera. Van valami modszer arra hogy ezt megusszam?

Igen en fogalmaztam felre, 2 honapig futarkodtam aztan meguntam a rossz korulmenyeket es szuneteltetni akartam. Ertesitest viszont nem kaptam. Esetleg email cimre talan.

2021. dec. 8. 12:35
 9/15 anonim ***** válasza:
79%

Esetleg :))

Nem, nincs ra mod hogy meguszd, a behajto majd vonja a bankszamladrol, elobb utobb megfizeted

2021. dec. 8. 12:40
 10/15 A kérdező kommentje:
Torlesztot lehet ra kerni? Es legyszi ne gunyolodjunk sracok. Tajekozatlan vagyok az teny de gunyolodassal nem vagyok beljebb
2021. dec. 8. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!