Mit tudnék tenni?
Sziasztok!
26 éves vagyok, egyetemi tanulmányaimat most fogom befejezni januárban államvizsgázok. Párommal saját házat vettünk azt újítjuk fel és folyamatosan tömjük pénzzel, mellette még okj-s képzésre járok szóval .. zajlik az élet.
Van egy nagymamám akinek most nagyon nagy anyagi segítségre lenne szüksége, szinte minden fizetésemből adok neki egy minimális összeget, (5-10 ezer ft) , mert a rokkant lányával él, az hogy a saját anyukám segítsen neki most nem opció, mindjárt ki is fejtem az egészet.
Az anyukám, nagymamám másik (egészséges lánya), most vált el apámtól és egyedül kell ezután boldogulnia, ezért ő msot pénzügyileg nem tud segíteni.
Tehát nagymamámat most támogatnom kellene hirtelen 500 ezer forinttal, ami jelenleg nincs, mert az összes pénzemet a saját ház felújítására költöm.
Diákhitelt fizetek, meg LPT-t ami szeptemberben fog lejárni, havi 50 ezret teszek félre nagyjából. És 145 ezret keresek jelenleg.
Nagymamám egész gyerekkoromban vigyázott rám, szinte ő nevelt fel.
Anyám testvérével él együtt, aki egy rokkant , mellesleg nem dolgozik, munkakerülő stb, nem tudunk vele mit csinálni mert sohasem dolgozott, nagymamám tartja el a nyugdíjából.
Nagymamám nyugdíja kb 70-75 ezer ft, ezt kell beosztania egy hónapra, ezért szoktam segíteni, bevásárolok szép kártyával, adok pénzt...vagy ha tudom hogy valami elromlik stb akkor megveszem neki.
Egyenlőre kellene valami megoldás a mostani 500 ezres kiadásra. Vajon adnak-e még diákhitelt nekem? Persze kihasználtam a kamatmentest, de van még kedvező a Diákhitel, de nem tudom, hogy így megkapnám-e.
Illetve mostmár kellene egy fix megoldás az anyagi helyzetére, amiben én támogatnám.
Azt találtam ki, hogy süthetne otthon tortákat szabaidejében, illetve mindenféle kézműves süteményt, pont most fogok neki venni egy gáztűzhelyet, mert elromlott a jelenlegi.....akkor azt úgy kellene kiválasztanom, hogy jól működjön a tortasütéshez.
Egy kis faluban él, esetleg megpróbálhatnék neki csinálni egy fb oldalt, instagram stb. hátha tudna vele keresni, ha havi 20 ezret már az is hatalmas segítség lenne számára. Én megvenném a hozzávalókat, és csinálnám a "marketinget".
Mennyire lenne hülyeség ezt megpróbálni ?
Sajnos én nem tehetem meg a jelenlegi helyzetben ,hogy mindig segítsek pénzügyileg.
Kérlek ha van jobb ötleted azt oszd meg velem. Kérlek.
kiegészítés az előzőhöz:
gondolom ha valaki kérdezősködne, akkor azt mondja, hogy csak egy ismerősének vagy családtagnak segít sütni. Az nem tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!