Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehetséges, hogy más nevén...

Lehetséges, hogy más nevén legyen a vállalkozás?

Figyelt kérdés

Szeretnék kézműves termékeket árulni, amiket én magam készítek.

Kormánytisztviselőként nem lehet egyéni vállalkozó, viszont mindenképpen tisztességesen szeretném végezni a termékek árusítását, adózás és egyéb szempontból.

Lehetséges az, hogy a párom lesz egyéni vállalkozó, az ő nevén fut minden? Tehát én készítem a termékeket, én hirdetem közösségi oldalakon, de az egész papírozás az ő nevén fut.

2021. nov. 28. 16:42
 1/9 A kérdező kommentje:

nem lehetek*

Elírtam 😄😄

2021. nov. 28. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
37%
Lehet.
2021. nov. 28. 16:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Hivatalosan max akkor, ha valamilyen úton módon bejelent magához. Ha te csinálsz mindent és az ő nevében számlázol, az nettó csalás.
2021. nov. 28. 20:37
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Na igen, pont ettől féltem, hogy ez nem működőképes...

Nem tudom akkor hogyan lenne megoldható...

2021. nov. 28. 20:52
 5/9 anonim ***** válasza:
28%
Mert #3-as, szerinted a NAV kimegy majd a lakására, és levizsgáztatja a manust, hogy képes-e azt a terméket előállítani, ami után tisztességesen adózik? Hát nem mindegy, hogy ki csinálta azt a karácsonyi díszt? Ennyire szerintem a NAV se szőrözik. Az én véleményem az, hogy ha ennyire lenne tisztességes minden ember, mint amilyen a kérdező, akkor Európa legerősebb gazdasága mi lennénk!!!
2021. nov. 28. 21:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Megkepődnél mennyi mindenre képes a nav, sok dolgot láttam én már tőlük. A kérdező ezt írta:"viszont mindenképpen tisztességesen szeretném végezni a termékek árusítását, adózás és egyéb szempontból" - az, hogy más nevében árulok, kijátszom a saját munkáltatóm szabályait, az már nem fér bele ezekbe a kritériumokba.
2021. nov. 28. 22:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Valószínűleg az lesz, hogy megkeresek egy könyvelőt, aki elmond mindent, és ha nincs lehetőségem tisztességesen vállalkozni, akkor elengedem a vágyamat...
2021. nov. 28. 22:54
 8/9 anonim ***** válasza:
De van lehetőséged, csak pontosan kéne ismerni a munkáltatói tiltás szövegezését.
2021. nov. 28. 23:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen-igen, pontosan kéne látni, hogy mi van abban!

Ugyanis létezhet olyan "kibővített" tiltás is, hogy bizonyos dolgokat a házastárs sem csinálhat.

Ugyan más vonatkozás: de több nemzetközi projektben dolgoztam menedzserként, ahol alá kellett írnom nyilatkozatot, hogy nincs összeférhetetlenség pl. egy alvállalkozó kiválasztásánál. És az magában foglalta, hogy pl. a férjem cégét nem vonhattam volna be alvállalkozóként - még három ajánlatos megversenyeztetés után SEM.

2021. nov. 29. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!