Katás vállalkozás zenei tevékenységgel, de hogyan?
Kiskoromban elvégeztem a zongorás sulit a sulinkban, de voltam már a munkaügyiben megkérdeztem, hogy ezzel tudok e bármiféle vállalkozást, de a válasz az volt, hogy ez nem elég?!
Zenéket készítek, de mostanra már elég széles lett a megrendelőim száma, kiknek hangszerelek/masterelek vagy komplett dalt készítek.
Mi lenne az első lépés, hogy magam is tudjak számlát kiállítani?
Illetve, erre van állami támogatás is?
Mi az, hogy hogyan? Ha ennyire fogalmatlan vagy, keress egy könyvelőt, aki kitölti neked a papírokat egy huszasért, és bamm, KATÁs vállalkozó vagy másnaptól, aki számlaképes.
Támogatás nincs, de fizethetsz 50k-t havonta az államnak a jogviszonyért. A támogatás az, hogy mást nem kell fizetned, akkor sem ha havi 1 milla a nettó bevételed.
A zene szolgáltatók, előadók kaphattak támogatást, de amit te csinálsz annak most nem jut eszembe a neve, de tuti szakképzettséghez kötött és a pl a vírustól függetlenül is elvégezhető a zenekészítés (talán hangmester, producer, hangmérnöki vagy valami hasonló végzettség kell).
Az Iparkamarát kérdezd meg, hogy ha te ilyen tevékenységgel szeretnél számlázni, akkor milyen végzettség szükséges.
Vannak engedèlyhez/szakkèpesítèshez kötött ès anèlkül vègezhető tevèkenysègek, ha rákeresel, akkor találsz ellenőrző honlapot.
Ha találsz olyan tevèkenysèget, amihez nincs előírva kèpesítès, azt tudod számlázni. A tanácsadás pl általában ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!