KATA-s vallalkozás inditasa- segítene valaki a tevékenységek megjelölésével esetleg (kreativ)? (Részletek lent)
Elkezdtem egyedi képeslapokat/posztereket/naptárat tervezni (illetve ezeket kinyomtatni nyomdában). Ezzel megkerestem néhány boltot, akik bizonányban be is vennék és értékesítenek ezeket, azonban szükségem van arra, hogy számlát adjak. A későbbiekben a kínálatot szeretnem bővíteni vászon táskákra/polokra/bogrekre, stb való nyomtatással is. Egyelore nem all módomban saját üzletet nyitni, maximum egyénileg tudom őket eladni a boltokon kívül és ugy számlát adni rola.
Mivel nem igazán ertek ehhez, de szeretnék mindent szeretnék teljesen legálisan csinálni, megkerestem egy konyvelot is.
Javasolt egy pár besorolást, de azt mondta, a határ közöttük eléggé “homályos”.
Esetleg valaki tudna ebben tanácsot adni, akinek van több tapasztalata?
Ezeken a kategóriákon gondolkodtam eddig:
329916 - dekorációs szolgáltatás
181204- nyomás közvetlenül textiliara
181203 - egyéb nyomdai termékek nyomása
581901 - egyéb kiadói tevékenység m.n.s.
900301 - egyéb alkotó muveszeti tevékenység m.n.s.
74101-divat tervezés formatervezés grafika
Előre is köszönöm!
Amit te felsorolták az elején, ahhoz én a:
741001 - Divattervezés, formatervezés, grafika, kirakatrendezés-t választanám
7410 - Divat-, formatervezés TEÁOR szerint:
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- textília, ruházati cikk, cipő, ékszer, bútor és egyéb belsőépítészeti cikk, valamint egyéb divatcikk, személyes használati vagy háztartási cikk tervezése
- ipari formatervezés, azaz olyan terv megalkotása és fejlesztése, ami fokozza a termék használhatóságát és értékét, javítja a megjelenését, beleértve a termék anyagának, felépítésének, szerkezetének, működésének, formájának, színének és felületkiképzésének meghatározását, figyelembe véve az emberi sajátosságokat és igényeket, a biztonságot, a piacképességet és a termelés hatékonyságát, a piaci igényeket, a használatot és a karbantartást
- grafikai tervezés
- belsőépítészeti tervezés
Talán jó lehet még a 900301-is az Egyéb alkotó tevékenység m.n.s.
Ennek a főcsoportja: 9003
9003 - Alkotóművészet (TEÁOR)
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a független művész, mint szobrász, festő, karikaturista, metszetet, karcot készítő stb. egyéni tevékenysége
- az író egyéni tevékenysége bármely témában, beleértve a regényírást és a szakmai kiadvány készítését
- a független újságírás
- a művészeti alkotások (pl. festmények) műértékének helyreállítása, restaurálása
De tulajdonképpen annyit tevékenységet veszel fel amennyit szeretnél, de előtte érdemes megnézni melyek azok amikhez szakirányú végzettség szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!