Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Melyek azok a területek, ahol...

Melyek azok a területek, ahol a legkevesebb anyagi befektetéssel IS lehet vállalkozni?

Figyelt kérdés
Az informatika az egyik ilyen?

2021. okt. 24. 23:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

#10: "egyedül tolom a szekeret" pontosan ezért nem vagy vállalkozó :) Egy vállalkozó embereket foglalkoztat és a tőkejövedelme is van.

Te ugyanúgy az idődet adod el, mint az aki 8 órás bejelentett alkalmazotti jogviszonyban van.

Feltételezem, szoftverfejlesztő vagy? Multinál egy senior fejlesztőnek a bére 1.4-1.6M Ft, ez már például nem fér bele a KATA-ba. Plusz ugye ahogy te is mondtad, nincsen fizetett szabadságod. És fizetett betegszabadság? Magánegészségügy pénztár? Utazási hozzájárulás? Home office támogatás? Munkaeszköz? Céges telefon? Céges autó?

Persze, jó elmondani, hogy "én vállalkozó vagyok!", de aztán pénzben kevesebbre jön ki az ember.

2021. okt. 25. 12:08
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

Ja, az időmet adom el, csak jóval drágábban :) Nem vagyok szoftverfejlesztő, és konkrétan 3x annyit keresek, mint alkalmazottként, feleannyi ráfordított idővel. Arányosítva tehát 6x annyit, csak egyszerűen nem akarok olyan sokat dolgozni.

Céges teló, magáneü pénztár korábban se volt, a munkaeszközöm egy db laptop, párévente veszek egy újat és ennyi (nem a csúcskategória, elég egy tök alap). Utazási támogatás, céges autó amúgy is minek, otthonról dolgozom, nem kell bejárnom sehova, így ilyen költségem most sincs. Mondom az egyetlen dolog, ami valóban hátrány, az a fizetett szabi hiánya, illetve ja, a betegszabi is ugyanez. De a betegszabi nálam marha ritka, a sima szabit meg bekalkulálom és ennyi. Bőven jobban járok így is, mint alkalmazottként, pénzben, időben egyaránt.

Ha most elmennék egy multihoz, ahol mindezt, amit felsorolták, megadják, akkor lehet, hogy ezekkel együtt kb ugyanennyire jönnék ki hónap végére, vagy csak kicsit kevesebbre. De be kellene járnom a melóhelyre, ami plusz időt vesz el (nem keveset), kötött lenne az időbeosztásom, napi 4 helyett dolgozhatnék 9 órát, és nem (csak) én döntenék arról, hogy mikor veszek ki szabadságot, milyen munkákat vállalok el, milyen határidővel. Ez a nem mindegy.

2021. okt. 25. 12:24
 13/21 anonim ***** válasza:
egyéni vállalkozó ételfutár, csak egy bicikli kell hozzá
2021. okt. 25. 12:40
 14/21 anonim ***** válasza:
96%

Én is szabadúszó vagyok, azaz KATAs egyéni vállalkozó. Napi 3-4 órát dolgozok, és kimaxolom az éves 12 milliós KATA keretem, sőt idén 15-16-ra jön ki, azaz plusz egy milliót adózok a 600k-n felül. Mindezt pár év tapasztalattal. Alkalmazottként jó esetben kereshetnék 300k nettót.

Klienseim vannak, számlázok, versenyzek más szolgáltatókkal, szerinted ez nem vállalkozás? :D

2021. okt. 25. 12:54
 15/21 A kérdező kommentje:

És nektek mi a területetek?

KATA-s vállalkozóként hogy kerestek ennyit?

Mennyit fektettetek be?

Ha tényleg csak egy laptopra van szükségetek, a tudásotok honnan van? Egyetemről?

Vagy magatokat képzetétek?

Kezdőként mi alapján tartottak benneteket hiteles “szolgáltatónak”?

2021. okt. 25. 13:17
 16/21 anonim ***** válasza:
91%
14: na, hát ezaz. A mostani tapasztalatommal bizonyára többet keresnék alkalmazottként, mint azelőtt, de nettó kb. 400-nál nem igazán adnának többet, ezt se mindenhol. És ezért kéne dolgoznom 9 órát+utazás, miközben most megkeresek többet, napi max 4 órában, otthonról, totál rugalmasan. Nem nagyon látom, hogy miért is nem éri ez meg nekem :D
2021. okt. 25. 13:19
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

15: én marketing területen vagyok. A tudásom igen, egyetemről van részben, a másik része meg onnan, hogy alkalmazottként csináltam régen ugyanezt, évekig, mert kellett a tapasztalat. Illetve, ahogy írod, magamat is képzem, követem a szakmai trendeket. Mivel ugye voltam alkalmazott évekig, nem kezdőként lettem szabadúszó, már voltak kapcsolataim, így vágtam bele, nem a nulláról kellett hitelesnek látszanom.

Úgy keresek ennyit, hogy ezek a szolgáltatások egyszerűen drágák, az ügynökségek pofátlanul durva pénzeket kérnek el értük, ráadásul nem ritkán minőség nincs mögötte, mert szarérhúgyér' alkalmaznak kezdőket. Szabadúszóként az ügynökségek alá lövöd az áraidat, az ügyfél máris inkább téged választ, pláne, hogy veled közvetlenül kommunikál, nem 5 kapcsolattartón keresztül, így nem sikkad el az infók nagy része. Mivel te a saját neved adod a munkához, a minőségre is jobban figyelsz, ezért esélyesen jobb munkát is végzel, így máskor is hozzád jön, másnak is téged ajánl. Tulajdonképpen ennyi.

2021. okt. 25. 13:27
 18/21 A kérdező kommentje:

Én jelenleg mint diplomás alkalmazott keresek nettó 250,000 forintot.

Ennyiből nem tudok/nem éri meg albérletbe költöznöm Budapesten…

Így a szüleimnél lakom.

Feljebb lépni nem igazán tudok, talán még külföld lenne megoldás, ha magasabb színvonalon akarok élni…

Viszont annyira magabiztosan nem beszélek pl. németül, hogy német nyelvterületre kimenjek.

Így lehet az a legreálisabb, hogyha magasabb életszínvonalra vágyom, hogy a következő 3-5 évben átképzem magam/felkészülök egy vállalkozás indítására, de ahhoz hogy normálisan el tudjam kezdeni az életemet legalább havi 400,000 forintot kell keresnem.

2021. okt. 25. 13:34
 19/21 anonim ***** válasza:

Lépcsőház takarítás!

Csak egy felmosóvödör meg egy seprű kell hozzá!

Alkalmanként négy ezerért nem talál rá embert a közösképviselő cég..

(heti egy alkalom lenne kb fél óra munka)

2021. okt. 25. 17:51
 20/21 anonim ***** válasza:
Pszichologus vagyok, itt is a szellemi toke bovitese a befektetes, egyebkent par tizezer ft a konyvelo, zoom elofizetes stb
2021. okt. 25. 18:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!