MLM rendszert létre lehet hozni Magyarországon?
Nem nagyban, csak kicsiben. A piramis rendszer amit úgy tudok, hogy tilos, de az MLM az?
Könnyebb lenne ilyen módszerrel beindítani egy vállalkozást?
Azt hogy érted, hogy: "ami másutt nem kapható"?
Úgy, hogy pontosan az a termék ne legyen kapható máshol, vagy hasonló termék ne legyen kapható?
Pl. fogkrémje nagyon sok MLM cégnek van és a hagyományos kereskedelemben is árulnak fogkrémet.
#6: Az MLM az olyan, mint a vallás. A sikerhez az kell, hogy az emberek fanatikusan imádják és felmagasztalják a termékedet. Az, hogy van-e hasonló a piacon, tökmindegy, amíg a tiedet istenítik.
Ahol én dolgoztam, ott a terméket csodaszerként állították be, pedig kutyaközönsége alapanyagokból készült, bár legalább tényleg természetes anyagokból volt. Persze ötször annyiba került, mint egy hasonló termék.
Nem konkrétan ezekre a tipikus MLM cégekre gondoltam. Erre nem is lenne kapacitásom még szektavezér szerepében sem. Hanem egy kissebb céget, ami ugyan forgalmaz termékeket, de abból felépíteni kisebb nagyobb csapatokat.
De a választ megkaptam, nem illegális így működtetni. Köszönöm.
@kérdező
Próbáld kicsit jobban beleásni magadat a témába és akkor fel sem fog merülni a kérdés, hogy illegális-e. De ha nem érted pontosan az MLM rendszerek működését, akkor inkább válaszd a hagyományos értékesítési csatornákat.
Ugye a hagyományos kereskedelemben el kell jusson valahogy a termék a végfelhasználóhoz. Ez általában: gyár->reklám->nagyker->reklám->kisker->reklám->vásárló.
Az MLM-ben a cég maga a nagyker és a gyár (a gyár nem minden esetben), a kisker és a reklámok költségeit pedig a tagok kapják meg. Ez általában olyan 50% körül szokott lenni.
Ha neked olyan termékeid vannak, aminek a kisker+reklámok költsége ennél jóval nagyobb, akkor érdemes lehet MLM-ben gondolkozni.
És ami a legfontosabb (amit már előttem is leírtak), ha nincs jó minőségű terméked, akkor felejtsd el az MLM-et. A tagjaid csak akkor fogják tovább ajánlani, ha ők maguk is elégedettek vele, ha akkor is megvennék azon az áron, ha nem remélnének belőle jövedelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!