Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Önfoglalkoztatók kompenzációs...

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása nyilatkozat értelmezése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olvasgatom több helyen, hogy van ez a támogatás, ami kvázi mint ingyen pénz jár sok önfoglalkoztatónak. Mint egyéni vállalkozó jogosult lennék rá, minden kritériumnak megfelelek.

Az egyedüli dolog, a nyilatkozatok közötti 8-as pont, ami jobban felkeltette a figyelmemet:

"8. Kijelentem, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel támogatás nélkül a vállalkozásom

működtetését nem látom biztosítottnak."

Szerintem nagyon sok olyan vállalkozó van, aki a tavasszal, nyár elején a korlátozások miatt elég sok bevételtől elesett. Viszont valljuk be, hogy a nyár és az ősz szerintem elég sokmindenben kárpótolta a vállalkozókat. Pl az idegenforgalom, és az ahhoz szorosan kapcsolódó vendéglátósok, kereskedők igencsak jó szezont zártak.

Hogyan tölthető ki felelősséggel ebben az esetben ez a nyilatkozat, ha mondjuk a nyilatkozat megtétele előtt kivett a vállalkozó a vállalkozásából fél-egy, vagy akár több millió forintot is? Mondjuk éppen mondhatja a vállalkozó, hogy a pénzre szüksége volt, és jogszerűen kivehette, és ezután már mindenféle szubjektív megítélés alapján már tényleg nem látta biztosítottnak a működést. Végtére is nincsen elszámolási kötelezettsége a vállalkozónak, illetve semmilyen objektív vizsgálatot nem említ ez a pont.

Viszont az mindenhol le van írva, hogy amennyiben jogtalanul vette fel az illető, illetve nem valós nyilatkozatot adott be, akkor kamatostul vissza kell fizetni a pénzt. De mégis, ezt ki, és hogyan ellenőrzi, ha egyáltalán ellenőrzi. Ha viszont nem ellenőrzi senki, akkor minek van ez a pont benne? Kíváncsi lennék rá, hogy ilyen miatt vajon vesznek-e majd a jövőben elő embereket!

2021. szept. 19. 21:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Emiatt én is aggódtam egy kicsit, de semmi gond nem volt, simán megkaptam. Szerintem ez csak amolyan blabla, hogy mégis legyen valami formája az egésznek. Eleve teljesen szubjektív az egész. Még az utólag beadandó dologtól tartottam, hogy az esetleg valami elszámolásféle, hogy mit csináltam a pénzzel, de csak egyetlen mondatot tartalmaz, amit alá kell írni, hogy nem szüneteltettem a vállalkozásom az előírt idő alatt, miután megkaptam a pénzt.
2021. szept. 19. 23:07
 2/3 xswerdy ***** válasza:

igen, ez elég érdekes pont. Mi az, hogy "nem látom biztosítottnak a vállalkozásom működését"? Különben csődbe megyek? Azért elég ritka, hogy egy vállalkozást 219.000 Ft mentsen meg a csődtől.

1.: Az, hogy megkaptad a pénzt, még nem jelenti azt, hogy minden rendben van. Nálam ugyan az nap, amikor a határozatot megkaptam, a kormányhivatal tájékoztatott, hogy ellenőrzést kezd a vállalkozásomnál. Nem tudom, hogy a nyilatkozatban foglaltak valóságtartalmát vizsgálják-e, de elég gyanús az egybeesés.

2021. szept. 20. 16:25
 3/3 A kérdező kommentje:

Mondjuk ez az egybeesés nem hiszem, hogy direkt lenne.

Szerintem e miatt az ellenőrzés miatt senkinek sem kell tartania. Bár nem tudom, hogy pontosan mit vizsgálnak, de szerintem csak azokat, hogy a telephelyeket jogszerűen használod-e, van-e végzettséged a bejelentett tevékenységekre.

2021. szept. 20. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!