Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása nyilatkozat értelmezése?
Sziasztok!
Olvasgatom több helyen, hogy van ez a támogatás, ami kvázi mint ingyen pénz jár sok önfoglalkoztatónak. Mint egyéni vállalkozó jogosult lennék rá, minden kritériumnak megfelelek.
Az egyedüli dolog, a nyilatkozatok közötti 8-as pont, ami jobban felkeltette a figyelmemet:
"8. Kijelentem, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel támogatás nélkül a vállalkozásom
működtetését nem látom biztosítottnak."
Szerintem nagyon sok olyan vállalkozó van, aki a tavasszal, nyár elején a korlátozások miatt elég sok bevételtől elesett. Viszont valljuk be, hogy a nyár és az ősz szerintem elég sokmindenben kárpótolta a vállalkozókat. Pl az idegenforgalom, és az ahhoz szorosan kapcsolódó vendéglátósok, kereskedők igencsak jó szezont zártak.
Hogyan tölthető ki felelősséggel ebben az esetben ez a nyilatkozat, ha mondjuk a nyilatkozat megtétele előtt kivett a vállalkozó a vállalkozásából fél-egy, vagy akár több millió forintot is? Mondjuk éppen mondhatja a vállalkozó, hogy a pénzre szüksége volt, és jogszerűen kivehette, és ezután már mindenféle szubjektív megítélés alapján már tényleg nem látta biztosítottnak a működést. Végtére is nincsen elszámolási kötelezettsége a vállalkozónak, illetve semmilyen objektív vizsgálatot nem említ ez a pont.
Viszont az mindenhol le van írva, hogy amennyiben jogtalanul vette fel az illető, illetve nem valós nyilatkozatot adott be, akkor kamatostul vissza kell fizetni a pénzt. De mégis, ezt ki, és hogyan ellenőrzi, ha egyáltalán ellenőrzi. Ha viszont nem ellenőrzi senki, akkor minek van ez a pont benne? Kíváncsi lennék rá, hogy ilyen miatt vajon vesznek-e majd a jövőben elő embereket!
igen, ez elég érdekes pont. Mi az, hogy "nem látom biztosítottnak a vállalkozásom működését"? Különben csődbe megyek? Azért elég ritka, hogy egy vállalkozást 219.000 Ft mentsen meg a csődtől.
1.: Az, hogy megkaptad a pénzt, még nem jelenti azt, hogy minden rendben van. Nálam ugyan az nap, amikor a határozatot megkaptam, a kormányhivatal tájékoztatott, hogy ellenőrzést kezd a vállalkozásomnál. Nem tudom, hogy a nyilatkozatban foglaltak valóságtartalmát vizsgálják-e, de elég gyanús az egybeesés.
Mondjuk ez az egybeesés nem hiszem, hogy direkt lenne.
Szerintem e miatt az ellenőrzés miatt senkinek sem kell tartania. Bár nem tudom, hogy pontosan mit vizsgálnak, de szerintem csak azokat, hogy a telephelyeket jogszerűen használod-e, van-e végzettséged a bejelentett tevékenységekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!