Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Alapítottam egy egyéni kata...

Alapítottam egy egyéni kata válalkozást tavaly szeptemberben. Mikortól számitódik az egy év ??( Bővebb kifejtésem lentebb.)

Figyelt kérdés

2020 szeptember 2.án alapítottam egy kata vállalkozást! Minden rendben ment a vállalkozással kapcsolatosan számomra. Viszont a helyzet az az hogy hitelt szeretnék felvenni a banktól, mivel szükségem lenne a nagyobb nyereséghez nagyobb tőkére!

De nem tudom pontosan, mikor telik le a hitelhez szükséges pontosan lezárt 1év!??? Szóval a kérdés mikor vehetnék fel hitelt ??

2021. aug. 22. 11:43
 1/10 anonim ***** válasza:

Lezárt üzleti év kell hozzá: azaz jövőre az adóbevallás után lehet majd leghamarabb hitelt felvenned.

Amúgy, ha szabad kérdeznem, kb. mennyi az átlag havi jövedelmed a vállalkozásból?

2021. aug. 22. 11:48
 2/10 A kérdező kommentje:

Ha jól értem már jövő Januárban lehet elkezdeni intézni a hitelt ??

Persze szabad kérdezned. 90-140között mozog nettó. Ne haragudj,de pontosan nem írhatom le ide neked.

2021. aug. 22. 11:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Lezárt évet kér a bank, vagy teljes lezárt évet? Mert a lezárt éved már megvan. Teljes lezárt éved pedig ahogy az előttem szóló kolléga írta. Azzal azért legyél tisztában, hogy a nav csak a bevételed 60%-át fogja leigazolni.
2021. aug. 22. 12:00
 4/10 A kérdező kommentje:

Akkor lezárt évet kér a bank ??

Vagy pedig teljes lezárt évet ???

2021. aug. 22. 12:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Januárban nem kezdheted el először intézni a hitelt, csak adóbevallás után, ha eltelt pár nap és a NAV feldolgozta a bevallásodat (van, amikor 1-2 hétbe is beletelik)

KATA-s vállalkozásnál nincs olyan, hogy nettó bevétel - CSAK BEVÉTEL VAN, s annak a 60 %-át fogják számolni jövedelemnek.

Ha ilyen alacsony a bevételed, akkor kénytelen leszel saját erőből növekedni, mert erre ugyan nem fog a bank hitelt adni.

2021. aug. 22. 12:11
 6/10 anonim ***** válasza:

90-140k a bevételed, főállású katásként???

Erre semmilyen hitelt nem fogsz kapni lezárt adóév után sem

2021. aug. 22. 12:24
 7/10 A kérdező kommentje:

Rendben. Akkor legyen a valóság :) kerekítve 255 ezer a bevételem! (254ezer párszáz forint.)

Na de akkor ha ezt leírtam, meg is lehet érdeklődni esetleg hogy kb mekkora összegre számíthatok ??

És lehet hogy én vagyok túl érthetetlen kretén! De még mindig nem tiszta a dolog ! (Ami számomra igen fontos lenne! ))

Most akkor le telt az a bizonyos 1év,fel vehetek hitelt ?? Vagy még mindig nem telt ell ,azaz még mindig nem vagyok hitel képes ??? De ha nem akkor mikor vehetek fel tőkét ? És mikor egyben mikor telik le ??

2021. aug. 22. 12:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Lezárt TELJES ADÓÉV kell, ami nálad jövőre lesz.

255k bevételre max egy 300k-s személyi kölcsön jöhet számításba, de szinte esélytelen

2021. aug. 22. 12:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha tavaly kezdtél, az tört év, azt nem nézik. Az üzleti év január 1től Dec 31ig tart. Szóval az idei év bevallását követően tudod a hitelt rendezni. Ha nem volt más bevételed, akkor bevallást le tudod adni akár januárban is, illetve utána meg is tudod kérni a jövedelemigazolást, illetve a "nullás" adóigazolást,ha nincs köztartozásod. Utóbbit ki tudod váltani, ha KOMA nyomtatványon kéred, hogy a köztartozás mentes adósok listájára kerülj, ezt a bank vagy bárki letudja kérdezni az adószámod ismeretében.

Ha havi 255 ezer a bevételed, akkor 3 060 ezer az éves és ennek csak a 60%-ról ad igazolást a Nav, illetve a bank is csak annyit vesz figyelembe. Tehát csak a 1 836 ezret nézik, ami nem sok alap egy hitelhez (havi 153 ezer Ft jövedelem).

2021. aug. 22. 14:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Édes Istenem, világosan leírtam, hogy csak a januári adóbevallás után tudsz hitelt igényelni - mit nem lehet ezen érteni?

Ezért lenne jó, ha a KATA-s is eljutna odáig, hogy fogad egy könyvelőt - mert az minden ilyen kérdésben - és még sok másban is - tud segíteni neki.

Nem kell havonta vagyonokat fizetni, csak egy keretmegállapodást kötni, cserébe kérdezhetsz tőle, elküldi a határidőket (iparűzési adó, stb)

Ha a Gyakoriról tájékozódsz, akkor bizony akár össze-vissza válaszokat is kaphatsz.

Szerencséd van, mert 9-es igen pontosan leírta neked a dolgokat :-)

2021. aug. 22. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!