Ápoló vagyok, megérné elkezdenem vállalkozni?
Otthoni ápolásban gondolkodtam, fiatal vagyok, 27 éves, férfi, van jo pár év tapasztalatom az egészségügyben, de elegem lett a sok túlórából, a le nem adott és ki nem fizetett túlórákból, abból hogy nem vagyok eléggé megbecsülve, fizetésem nagyon minimálisan növekszik csak évről évre, úgy érzem ha továbbra is az állami egészségügyben maradok akkor sose jutok előre igy anyagilag...
Olvastam Kata-s Vállalkozásrol.
Érdemes lenne megpróbálni? Hogy kezdjek neki?
Ott kezded, hogy felméred a környékeden, hogy van-e erre igény és ha igen, mennyi pénzt fizetnének érte az emberek.
Utána ki tudod számolni, hogy megéri-e vagy sem
Otthoni gondozásra nagy az igény, bár főleg nőket szoktak keresni, de idős bácsikhoz meg szerintem jobb egy férfi. Az is kérdés mit vállalsz, pl ismerősöm hétvégére és az esti órákra keres embert. Ilyenkor 20-25 ezret is simán elkérnek egy napért.
Vagy ha nem vállalkozol,akkor magán idősekotthonába is lehet menni, szerintem ott is jobb a fizu, mint az eüben, bár tény, hogy vállalkozóként sokkal jobban lehet keresni, magad osztod be az idődet és hogy mit vállalsz be, mennyire viseled el a gondozottak hisztijeit, illetve a család igényeit. Otthoniban van pár plusz feladat a házimunka terén, pl etetés után mosogatni, alkalmanként porszívózni, bedobni egy-egy mosást.
KATA-s vállalkozóként főállású vállalkozóként (mivel nem lesz heti 36 óra foglalkoztatást meghaladó munkahelyed) havi 50 ezer ft lesz az adód - ha van bevételed, ha nincs.
A helyedben inkább azt csinálnám, hogy megpróbálnék a főállás mellett elkezdeni vállalkozni, ügyfélkört szerezni, s amikor már van egy stabil ügyfélköröd, akkor kiugrani az alkalmazotti létből.
Abszolút megértem az álláspontodat, de azt tudnod kell, hogy míg így megkapod a nettó 200 ezret mondjuk, vállalkozóként Neked kell felhajtani az ügyfeleket és ahhoz, hogy 200 ezret tisztán hazavigyél, ahhoz 250 ezret kell összeszedned egy hónapban.
#4-es!
Állítólag tényleg jók a körülmények, ott van ez az új kórház is Floridsdorfon. Bár ha minden igaz lesz Budapesten is valahol egy új Centrumkórház.
5
Nem állítólag, hanem tényleg jók. Tapasztalatból is tudom (voltam kint kórházban), meg beszélgettem ottani ápolókkal. Nem azért állítom hogy jó sorsuk van mert 1 sem panaszkodott, hanem egyszerűen áradt belőlük a nyugalom és a kedvesség. Semmi idegeskedés, stressz. Mosolyogtak, segítettek mindenben, nem volt 1 kérésed sem számukra "nem lényeges" kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!