Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Elvesztettem egész életem...

Elvesztettem egész életem megtakarítását mert elnéztem egy törvényt és most több milliós adóhiányom van, mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Balf*sz voltam, hogyan tudnék ebből kilábalni? 5 éve spórolok, mindig szűkösen éltem, amit lehetett félre tettem most meg fizethetem be mindet....inkább bele se kezdtem volna a vállalkozásba :(
2021. júl. 29. 13:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
Az a baj, hogy ha még lett is volna könyvelőd, ez egyáltalán nem az ő kompetenciája lett volna.
2021. júl. 29. 16:49
 12/20 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
97%
Kérj részletfizetést, mást nem nagyon tudsz tenni.
2021. júl. 29. 19:20
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

Bevallom fogalmam sem volt erről az adótípusról. Szerintem jó tanácsot senki nem fog tudni adni. Gondolom azért ment annyira jól, hogy ne add fel.

Nekem annyi a tanulság, hogy nagyon utána kell járni mindennek. A problémát inkább az okozza, hogy nem feltétlenül tudja az ember, hogy hol nézzen utána bizonyos dolgoknak. Kitartást!

2021. júl. 29. 21:59
 14/20 anonim ***** válasza:
84%
Ez nem is igazából adó, inkább jogdíjszerű dolog.
2021. júl. 29. 22:48
 15/20 anonim ***** válasza:
82%
Hát aki nyerni akar az néha veszít is
2021. júl. 30. 07:11
 16/20 anonim ***** válasza:
66%
Elvesztetted és akkor mi van? Egészséges vagy?-Igen! Csak egy pofon az élettől ami jobbá tesz. Tanulsz belőle és jobb leszel! Feltéve, ha akarsz tanulni belőle. Hidd el tapasztalatból mondom.
2021. júl. 31. 18:45
 17/20 xswerdy ***** válasza:
89%
felteszem, hogy azért ilyen jelentős a fizetendő, mert némi bírságot is kiszabtak rád. Annak kérheted az elengedését, mérséklését. Írj egy szívhezszóló méltányossági kérelmet, hogy te mennyire kicsi vállalkozó vagy, amúgy minden közterhet be szoktál fizetni, erről a díjról nem tudtál. Az elmaradt díjat természetesen befizeted, és a jövőben fizetni fogod, de a bírságtól méltányosságból tekintsenek el. Erre van lehetőség hogy megadják, nem tudom, mennyi az esély, de meg kell próbálni.
2021. aug. 1. 11:44
 18/20 A kérdező kommentje:
Az elmaradt díj a sok sajnos. Túl leszek rajta, csak most megint 0-ról kezdeni mindent..áh
2021. aug. 1. 12:54
 19/20 xswerdy ***** válasza:
82%

hú, akkor viszont az üzleti modellel van baj. Mert ha az az összeg, amit nyereségként kivettél eddig a cégből, az nagyjából megegyezik azzal, amit be kellett volna fizetned, akkor nem csak most nullázod ki magad, hanem akkor innentől (befizetve minden közterhet) nullszaldósan tudsz működni.

Persze emelhetsz az árakon, de lehet, hogy akkor töredékére esik a forgalmad

2021. aug. 2. 08:52
 20/20 A kérdező kommentje:
Dolgozom rajta, teljesen új termékkör lesz, a jogdíjas termékeket meg soha többé...
2021. aug. 2. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!