Ha az ember vállalkozik, miben változik meg az élete?
Lesz változás ahhoz képest, mielött vállalkozó lett volna?
Megváltozik valami az alap helyzethez képest?
Én egyéni vállalkozó vagyok lassan 2 éve. Ami változott:
- több pénz, mert szabadúszóként a többszörösét kérhetem el egy-egy projektért annak, amit cégnél kaptam anno
- több szabadidő: az általam célként kitűzött jövedelmi szintet sokkal kevesebb munkával tudom elérni, mivel ugye projektenként a többszörösét kapom a korábbi összegeknek
- bizonyos szempontból kevesebb a stressz, mert én döntöm el, kivel dolgozom és kivel nem, mondhatok nemet, ha úgy érzem, nem kötelező minden gyökérrel szenvednem. Ez mindenképpen pozitívan érződik rajtam, a mindennapjaimon.
- más szempontból nagyobb stressz, mert ugye én felelek a bevételemért, nekem kell felhajtani az ügyfeleket, megbízásokat
- nagyobb a rugalmasság, kevesebb a kötöttség az életemben
- anyagilag több lábon állok, nem egy embertől/végtől függ a megélhetésem, ezért ha egy valaki kiesik, még nincs vége a világnak
- a másik oldalról: nincs fizetett szabi. Ha nem dolgozom, nincs bevétel, ezt bele kell kalkulálni
- lehetnek gyengébb hónapok, hullámozhat a bevétel, ezt meg kellett tanulni elfogadni, és nem bepánikolni egyből.
Összességében egyébként én sokkal kevésbé vagyok így stresszes, mint anno alkalmazottként, jobban érzem magam, megnőtt az önbizalmam, lényegesen jobban is keresek. Soha többet nem leszek alkalmazott, hacsak nem nagyon muszáj valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!