Ha létrehozom az egyéni vállalkozóimat ügyfélkapun keresztül, akkor egyből kell fizetni?
Figyelt kérdés
Hamarosan (2 hónapon belül) webshopot fogok nyitni. Szeretnék időben elkezdeni mindent. Van ügyfélkapum. A kérdésem az hogy ügyfélkapun keresztül elkezdhetem most létrehozni? Nem tudom mennyi idő mire kapok adószámot stb. ezért is kezdeném el már most létrehozni, viszont még nem akarnám elindítani (fizetni) csak kb. 1 de legkésőbb 2 hónap múlva.Lehetséges ez így ügyfélkapun keresztül? Vagy ezt inkabb könyvelővel intézzem? Az már tuti hogy áfamentes katás leszek.2021. júl. 18. 22:22
11/16 anonim válasza:
Őszinte leszek, nem is igazán kell tanács olyantól, aki belekveri az áfát az szja-ba :D Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
Saját kézzel készült termékeimet fogom árulni a webshopban, ezért is lennék áfamentes katás. Akik hasonló témájú termékeket árulnak,ők is egyéni vállalkozóként (katásként) csinálják a webshopot.
Igazából azért is akartam most létrehozni mert próbálok haladni a termékekkel is illetve a webshopkészítés is hamarosan indul, gondoltam ezért létrehozom. De ha tényleg ilyen rövid időn belül készül el akkor igazából nem is sietek vele :) Elég lesz a webshop elkészülése után
2021. júl. 19. 21:44
13/16 anonim válasza:
Mennyi bevételre számolsz ebből?
14/16 A kérdező kommentje:
Havi 150-200 ezer kb.
2021. júl. 20. 07:58
15/16 anonim válasza:
Adószámos magánszemély - meska
Erre ne hozz létre vállalkozást!
16/16 A kérdező kommentje:
Mindenképpen szeretném létrehozni a vállalkozást, meskáról kevesen tudnak (véleményem szerint), én pedig jól be szeretném hirdetni stb. :)
2021. júl. 20. 10:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!