Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha létrehozom az egyéni...

Ha létrehozom az egyéni vállalkozóimat ügyfélkapun keresztül, akkor egyből kell fizetni?

Figyelt kérdés
Hamarosan (2 hónapon belül) webshopot fogok nyitni. Szeretnék időben elkezdeni mindent. Van ügyfélkapum. A kérdésem az hogy ügyfélkapun keresztül elkezdhetem most létrehozni? Nem tudom mennyi idő mire kapok adószámot stb. ezért is kezdeném el már most létrehozni, viszont még nem akarnám elindítani (fizetni) csak kb. 1 de legkésőbb 2 hónap múlva.Lehetséges ez így ügyfélkapun keresztül? Vagy ezt inkabb könyvelővel intézzem? Az már tuti hogy áfamentes katás leszek.
2021. júl. 18. 22:22
1 2
 1/16 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
33%
1-2 nap alatt meg van a határozat és onnantól már kell is fizetni a havi 50-et.
2021. júl. 18. 22:33
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy 1-2 nap, nagyjából két perc alatt generálódik az adószám a visszaigazolással együtt. Az meg, hogy kell-e rögtön adót fizetned, az attól függ, hogy milyen adózási módot választasz.

És kérdező igen, ajánlott a könyvelő szerintem.

2021. júl. 18. 23:03
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Webshopot nehogy katásként csináld!!!
2021. júl. 18. 23:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
#3 Mert miért is ne csinálhatná? Egy csomó embert ismerek akinek van webshopja és katások :)
2021. júl. 19. 09:33
 5/16 anonim ***** válasza:
#3 - elég felelőtlen információ nélkül ilyen tanácsokat osztogatni.
2021. júl. 19. 09:38
 6/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, a kata onnantól pörög, ahogy bejelented. Vagyis ha ma megnyitod, akkor augusztus 12-ig már kis is kell fizetned a 25/50/75 ezret, valamint az iparűzési adó is pörögni kezd, ha a tételeset választod.

Én a helyedben mindenképpen felkeresnék egy könyvelőkollégát, pláne a webshop miatt, mert ott azért érhetnek még meglepetések, amire nem is gondolnál.

2021. júl. 19. 09:40
 7/16 A kérdező kommentje:
Akkor nincs arra lehetőség hogy létrehozom és egyből szünetelésre rakom addig ameddig meg nem nyitom a wrbshopot?
2021. júl. 19. 10:27
 8/16 anonim ***** válasza:
Webshopba vásárolni kell árut, áfával, vezesd le kérlek, hogy éri meg katásként, nem leírni a költséget, egy sikeres webshopnál!
2021. júl. 19. 10:29
 9/16 anonim ***** válasza:

Van lehetőség rá, hogy létrehozod a vállalkozást és szünetelsz is. Viszont a kata olyan, hogy ha akár egy napig is él a vállalkozás, akkor ki kell fizetni a teljes hónapot. És olyan nincs, hogy te mai nappal nyitod és mai naptól szüneteltetsz is.

Amúgy nem értem mi értelme lenne megnyitni és rögtön szünetelni, amikor a vállalkozást megnyitni kb 3 perc, a többi sallanggal együtt max nettó 1 óra egy hozzáértőnek. Szerintem felesleges előre megcsinálni.

#8 - pl akkor éri meg, ha ez lenne a "főállása" és nem akarja havonta befizetni a járulékokat maga után, valamint év végén még az eredményt is leadózni. Teljes évre nézve 600+50-ből megvan a katás vállalkozás iparűzési adóval együtt. Vezesd le nekem kérlek, hogy egy sikeres webshop hogy jönne ki ennyi adóból és járulékból egész évre, amikor egy sima szja-s vállalkozót laza 37%-os adó terhel az eredményre tekintettel.

2021. júl. 19. 10:38
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Vannak nagy árrésű termékek is amiket olcsón be lehet szerezni így jobban megéri megfizetni az ÁFÁt, mint SZJA -s adózásra váltani :) És mielőtt megkérded, nem mondom el mire gondolok, nem baszok ki magammal :D Valamiből meg kell élnie az embernek.
2021. júl. 19. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!