Ha létrehozom az egyéni vállalkozóimat ügyfélkapun keresztül, akkor egyből kell fizetni?
Dehogy 1-2 nap, nagyjából két perc alatt generálódik az adószám a visszaigazolással együtt. Az meg, hogy kell-e rögtön adót fizetned, az attól függ, hogy milyen adózási módot választasz.
És kérdező igen, ajánlott a könyvelő szerintem.
Kérdező, a kata onnantól pörög, ahogy bejelented. Vagyis ha ma megnyitod, akkor augusztus 12-ig már kis is kell fizetned a 25/50/75 ezret, valamint az iparűzési adó is pörögni kezd, ha a tételeset választod.
Én a helyedben mindenképpen felkeresnék egy könyvelőkollégát, pláne a webshop miatt, mert ott azért érhetnek még meglepetések, amire nem is gondolnál.
Van lehetőség rá, hogy létrehozod a vállalkozást és szünetelsz is. Viszont a kata olyan, hogy ha akár egy napig is él a vállalkozás, akkor ki kell fizetni a teljes hónapot. És olyan nincs, hogy te mai nappal nyitod és mai naptól szüneteltetsz is.
Amúgy nem értem mi értelme lenne megnyitni és rögtön szünetelni, amikor a vállalkozást megnyitni kb 3 perc, a többi sallanggal együtt max nettó 1 óra egy hozzáértőnek. Szerintem felesleges előre megcsinálni.
#8 - pl akkor éri meg, ha ez lenne a "főállása" és nem akarja havonta befizetni a járulékokat maga után, valamint év végén még az eredményt is leadózni. Teljes évre nézve 600+50-ből megvan a katás vállalkozás iparűzési adóval együtt. Vezesd le nekem kérlek, hogy egy sikeres webshop hogy jönne ki ennyi adóból és járulékból egész évre, amikor egy sima szja-s vállalkozót laza 37%-os adó terhel az eredményre tekintettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!