Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Érdemes katás vállalkozóvá...

Érdemes katás vállalkozóvá válnom főállás melletti, évente néhányszor érkező bevétel miatt?

Figyelt kérdés
Könyvfordításra szerződnék, és számlát kellene adnom róla. Mivel egy-egy munkám csak a végén, több hónap után lenne fizetve, arra gondoltam, hogy indítok egy katás vállalkozást az első kifizetés hónapjában, majd a következő hónaptól szüneteltetem, amíg nem esedékes újból egy kifizetés. Jó ez az elképzelés szerintetek? Ha nem, akkor mit ajánlanátok helyette, ami nem jár annyi levonással, mint egy megbízási szerződés?

2021. jún. 24. 14:16
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egy KATÁ-s egyéni vállalkozás jó ötlet.
2021. jún. 24. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez így nem igazán szabályos. Gyakorlatilag csak a kifizetésekre aktiválni a vállalkozást nem a helyes út, hiszen a többi időben is végzed a tevékenységet. Én erre lehet inkább másodállású szja-t csinálnék.
2021. jún. 24. 17:44
 3/4 anonim ***** válasza:
A 2. válaszadónak igaza van, ha szünetelteted a vállalkozást akkor nem folytathatod a tevékenységedet sem (tehát nem végezheted a fordítást), amit leírtál azt úgy nem lehet csinálni!
2021. jún. 24. 19:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 25. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!