Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért van az, hogy mindig van...

Miért van az, hogy mindig van valaki, aki olcsóbban akarja megúszni, aki túlárazottnak találja az egyébként normális piaci áraimat?

Figyelt kérdés

Weboldalamra is ki van írva, hogy milyen órabérrel dolgozom, és kb. mi mennyi (azért kb., mert pontos elképzelés ismeretében tudok csak végleges árat mondani).

Ennek ellenére gyakori pl. az, hogy valaki másra, ismerősre, konkurenciára hivatkoznak, hogy ő olcsóbban megcsinálná, magyarul igazítsam már ahhoz a fantom illetőhöz az áraimat. Volt olyan, hogy felhívott az ember, hogy szerinte ez nekem jóval kevesebb munkaóra mint amit ő erre elképzelt... érted, az én szakmámban ő tudja, hogy nekem ez mennyi munkaóra.

Legutóbbi esetem: megcsináltam a melót, ki is fizette - de majd még jön pár "apró" módosítással, mert egy másik verzió is kellene belőle. Jön a kérés, gyakorlatilag tényleg egy teljesen új verzió, amire egy ennek megfelelő árat mondtam. Mondja, hogy húúú hát ez neki már nem fér bele, akkor küldjem már el neki a projektfájlt... mondom ilyet sajnos soha nem küldök. Erre ő, szerinte én zsarolom őt.

Másnál mennyire gyakori az ilyen? Csak magyar ügyfelekre jelelmző ez, vagy másra is?

2021. jún. 10. 13:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%
Ha ennyi az arad ennyi az arad, mindig lesz beprobalkozas es okoskodas, ha ugy irod a szerzodest hogy dobozos termeket adsz ( megcisnals valamit amit kifizetnek es semmi utolagos modositast nem vallalsz vagy ha igen akkor azt + osszegert ) akkor ugy arulod. Csak ezt elore erdemes kikotni hogy tudjak.
2021. jún. 10. 19:08
 12/18 anonim ***** válasza:
87%

Edesapam asztalos, nala is neha felbukkannak az ilyen skot fillerbszok, o azt szokta mondani arra hogy x olcosbban csinalja hogy:

"En nem ismerem a munkajat, de ha olcsobban csinalja es onnek ez kell akkor menjen hozza, en igy csinalom ilyen minosegben es ennyiert"

2021. jún. 10. 19:15
 13/18 anonim ***** válasza:
64%

Én az mondom, hogy akkor nyugodtan el lehet menni ahhoz..

ilyenek az Olcsó Jánosok, a felének a feléből is alkudozni próbálnak.

2021. jún. 11. 19:52
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Na kapunk linket?
2021. jún. 11. 20:01
 15/18 anonim ***** válasza:
Így működik a piac.
2021. jún. 12. 12:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Meg kell mondani, menjen máshoz, ha nem tetszik az ár.

Téged fog választani, ne aggódj.

Ilyen egyszerű.

2021. jún. 13. 01:38
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Link?
2021. jún. 14. 13:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Ez nem csak Magyarorszagon van igy.

En regebben probalkoztam masodallasban egy kisebb vallalkozast csinalni. Kis munkakat vallaltam ami 1-2 nap alatt teljesitheto de gyakran meg az olcso arajanlatra is azt mondtak hogy az sok.

Sok arajanlatot kell ahoz adni hogy legyen munka. Nekem nem volt annyi idom hogy allandoan rohangaljak arakat adni hogy 10 munkabol megkapjak kb 2-t.

Majd ha teljes allasban tudom csinalni akkor egyszerubb de legalabb azt mar megtanultam hogy az emberek mindig olcson akarnak jo munkat, de pont ok azok akik nincsenek tisztaba az arakkal.

Volt egy no aki azt mondta hogy lenne nala egy 1 napos munka. Megneztem es mondtam neki hogy ez 2 nap nekem. Nekem nem eri meg 1 napi dijat szamolni es 2 napot dolgozni rajta.

2021. jún. 18. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!