Ügyvezető vagyok, az irodám a cégem tulajdona, be tudok oda jelentkezni lakcímre ? Az iroda a tulajdoni lapon rendes lakás.
Miért is nem, első?
Kérdező, igen. Az én főnököm is ezt csinálja, az irodába van bejelentve lakcímre, így kap lakossági parkolóbérletet, plusz júniusban a kolihoz a gyerekeknek kevesebb az egy főre eső jövedelem. A férje a gyerekekkel meg papíron is ott lakik, ahol a valóságban.
Lehetséges ugyan, de szerintem nem tanácsos, de ettől függetlenül még lakhatsz ott.
A Nav költségellenőrzése miatt nem ajánlott, mert könnyen lehet, hogy meg akarnak győződni majd arról, hogy külön méred a vállalkozásod áramhasználatát, illetve a sajátodat. (csak példa)
Szóval hogy külön tudod választani a magánhasználatot a cégestől amit aztán ugye költségként elszámolsz...
Be tudsz jelentkezni. Ha a tulajdonos megengedi. Bonyolult lesz egymás között a rezsi elszámolása (ha életvitelszerűen ott laksz, akkor több vizet hesználsz mint a cég, aki több áramot fogyaszt mint te).
A jogalap is kérdéses, ingyenes-szívességi, ahogy előttem írták adó vonzata is lehet.
A cég könyvelőjét is érdemes lenne megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!