Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ügyvezető vagyok, az irodám a...

Ügyvezető vagyok, az irodám a cégem tulajdona, be tudok oda jelentkezni lakcímre ? Az iroda a tulajdoni lapon rendes lakás.

Figyelt kérdés
2021. jún. 8. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:
9%
Nem.
2021. jún. 8. 17:22
 2/5 anonim ***** válasza:
60%

Miért is nem, első?

Kérdező, igen. Az én főnököm is ezt csinálja, az irodába van bejelentve lakcímre, így kap lakossági parkolóbérletet, plusz júniusban a kolihoz a gyerekeknek kevesebb az egy főre eső jövedelem. A férje a gyerekekkel meg papíron is ott lakik, ahol a valóságban.

2021. jún. 8. 18:20
 3/5 anonim ***** válasza:
95%
Be lehet jelentkezni, ennek akadálya nincs. Adózási szempontból viszont jelenthet problémát bizonyos esetekben. Ha a cég lakhatást biztosít saját vagy bérlet ingatlanjában, az juttatásnak minősül, ami lehet adómentes és adóköteles is.
2021. jún. 8. 20:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehetséges ugyan, de szerintem nem tanácsos, de ettől függetlenül még lakhatsz ott.

A Nav költségellenőrzése miatt nem ajánlott, mert könnyen lehet, hogy meg akarnak győződni majd arról, hogy külön méred a vállalkozásod áramhasználatát, illetve a sajátodat. (csak példa)

Szóval hogy külön tudod választani a magánhasználatot a cégestől amit aztán ugye költségként elszámolsz...

2021. jún. 15. 16:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Be tudsz jelentkezni. Ha a tulajdonos megengedi. Bonyolult lesz egymás között a rezsi elszámolása (ha életvitelszerűen ott laksz, akkor több vizet hesználsz mint a cég, aki több áramot fogyaszt mint te).

A jogalap is kérdéses, ingyenes-szívességi, ahogy előttem írták adó vonzata is lehet.

A cég könyvelőjét is érdemes lenne megkérdezni.

2021. jún. 21. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!