Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerkezetlakatos vagy asztalos?

Szerkezetlakatos vagy asztalos?

Figyelt kérdés
Asztalosnak kezdtem el tanulni szakközépben de meguntam a sok kézi munkát mert majdnem mindig kézzel kellett vésni,vágni,gyalulni pedig ott voltak a gépek én nem úgy gondoltam az asztalos szakmát otthon gépekkel és örömmel dolgozok.A lakatos szakma az jobb lehet?
2021. jún. 4. 06:31
 1/2 anonim ***** válasza:
A mai asztalosok nagy resze pal lemezzel dolgozik, mindenre van gep de amikor szakmat tanulsz az a lenyeg hogy megtanuld a folyamatokat az ok okozati dolgokat. Nem tudom modern asztalos muhelyben jartal-e de ott kb lapszabasz gep, foleazo gep stb van. Sot amig erre nincs penzed siman tudsz elore szabatott anyagbol dolgozni. A mai vilagban senki nem fog rendelni beepitheto konyha/szobabutor sort rendes fabol, pal + mdf vagy sima pal.
2021. jún. 4. 07:27
 2/2 anonim ***** válasza:

"A lakatos szakma az jobb lehet?"

Férjem az. Naponta több tonna vasat emelget, forgat, megmunkál. Hídelemeket gyárt. Egész nap áll, görnyed, emelget. Vaspor van a fülében, hajában, orrában, valószínűleg a tüdejében is. Akármilyen meleg van, munkavédelmi bakancs, hosszú ujjú felső, hosszú szárú nadrág, és még a védőfelszerelések. Hegeszteni is kell néha, ahhoz szemüveg, védőpajzs 35 fokos hőségben is!

Szerinted? :)

" de meguntam a sok kézi munkát mert majdnem mindig kézzel kellett vésni,vágni,gyalulni "

Ezt fűzném hozzá: Elég nagy baj, ha például egy kőműves csak előre összekevert vakolóanyagot ismer, amit a boltban készen megvesz, és nem tud saját maga keverni egyet, ha éppen szükség van rá. :)

Vagy ha a bérszámfejtőnek program nélkül fogalma nincs, hogy hogyan áll össze a számfejtés, ha éppen kézzel kénytelen valakiét kiszámolni, mert a program éppen lefagyott.

Milyen asztalos az olyan, aki nem tud vésni, vágni, gyalulni kézzel, ha éppen arra van szükség?

Milyen lakatos az olyan, aki nem tud készíteni saját célszerszámot, ha a munkamenet megkívánja?

Én úgy látom, hogy nálad most éppen a lustaság győzött. Ne engedd, ha egyébként maga az asztalos szakma tetszik és szívesen csinálnád hosszú távon.

2021. jún. 5. 07:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!