Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vonatkoznak erre valamilyen...

Vonatkoznak erre valamilyen szabályok?

Figyelt kérdés
Van egy pár ismerősöm akiknek én szoktam rendelni az ecigibe a liquidet ők meg kifizetik nekem.Az jutott eszembe,hogy ha én megrendelem a liquidhez az alaplét és az aromát és kikeverem akkor tudom árusítani?Ha igen akkor vonatkozik erre valamilyen szabály?Kell hozzá valamilyen engedély?(Nikotinos és nikotin mentes liquiet is szeretnék árulni)

2021. máj. 22. 11:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt nem csinálhatod.
2021. máj. 22. 11:36
 2/8 anonim ***** válasza:
dohányterméket csak dohánybolt árusíthat.
2021. máj. 22. 11:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen vonatkozik. Max akkor árulhatnál q-luqidet ha dohányboltod lenne, de akkor se az általad kiktoyvasztottat.
2021. máj. 22. 11:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Van rá megoldás. Kell csinálni egy dohányboltot, ahol árulod, és egy dohányipari gyárat hivatalosan, ahol gyártod. Szóval ésszerű keretek között nem lehetséges.
2021. máj. 22. 11:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Főleg a nikotin elég erős méreg király lesz ha te kevered. Emellett a nikotinos jövedéki adó köteles így elég macerás.
2021. máj. 22. 13:15
 6/8 A kérdező kommentje:
És ha csak nikotin mentes liquidet adnék,kizárólag ismerősöknek?
2021. máj. 24. 10:21
 7/8 anonim ***** válasza:
2021. máj. 24. 10:23
 8/8 anonim ***** válasza:

"A nikotinmentes termékek is bejelentés kötelesek? Ezekre a termékekre is szükséges nyilvántartásba vételi eljárást indítani?

Igen, az eljárás minden esetben ugyanaz ill. a díj megállapítása is.

A magyar szabályozás alapján ugyanazok a feltételek vonatkoznak a nikotinmentes folyadékokra is, mint a nikotint tartalmazókra. Függetlenül attól, hogy a TPD hatálya nem terjed ki ezen termékkörre.

A termékek bejelentésének, értékelése ugyanúgy a közös adatbeviteli kapun keresztül történik.

A nikotinmentes termékek analitikai vizsgálata szükséges-e a bejelentéshez?

Igen, szükséges.

Engedélyezett-e elektronikus cigaretta dohánybolton kívüli forgalmazása?

A hatályos jogszabályok értelmében az elektronikus cigarettákat és utántöltő folyadékokat, alkatrészeket a Nemzeti Dohányboltokban lehet megvásárolni. "

2021. máj. 24. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!