Ha szeretnék egy kis konyhát nyitni, akkor hol találom meg, hogy milyen szabályok vonatkoznak rám?
Van egy szakács barátom, bár a végzettségéről nem tudok még pontosat, vele tervezzük, hogy egy kis konyhát nyitunk. Szerintem ezzel neki tisztában kellene lennie, de azért gondoltam rákérdezem/elolvasok én is mindent. A baj csak az, hogy nagyon hosszú jogszabályokat találok, ami az élelmiszerekről szól és ezek gyártóiról (szóval felteszem nem konyhákról).
Tudnátok valami rövid összefoglalót (olyan tájékoztatót, ami nem igényel jogi diplomát) linkelni?
Amikre például gondolok, hogy milyen szabályozások vonatkoznak a konyhára (hány bejárat, hol helyezkedjenek, stb.) az alapanyagokra (csak feltételezem, hogy van valami előírás erre is) esetleg a szállításra (nem túl nagy helyen dolgoznánk, úgyhogy házhoz szállításban gondolkodtunk)
kbra nezd meg ezt ugyanaz csak szakács vegzettseg ha pl egytaletel is lesz. az alatt pl bufe eleg a vendeglato elado vagy üzletvezető.
viszont bőolajos sütés esetére kell szállítói szerződés és elszívó is. alkalmazott esetén mentolada es üzemorvosi szerződés vagy e.u. kiskönyv és meg egy külön kockázatelemzés meg az orvosi vizsgalatok rendjerol szolo szabalyzat es oktato anyag is.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-vall..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!