Egy vidéki kisvállalkozás, hogy fog tudni lépést tartani a városi fizetésekkel ilyen infláció mellett?
Ma olvastam, hogy az éves inflációt 5%-on felülire mondják, ami a beszerzési költségeken látszik is, de itt vidéken a saját árumat semmivel drágábban nem tudom emelni.
Az embereim vajon magasabb fizetéseket akarnak majd? A régiek egyébként jól keresnek, 200 körül pár év tapasztalattal. A fiatalokkal van főleg baj, lusták semmi nem jó nekik. Komoly béren kívüli juttatások is vannak rendszeresen, az legalább nem inflálódik, abban bízok.
Könnyű mezőgazdasagi munkáról van szó egyébként.
Döbrögifalván a szombat most kivételesen hétfőre esett. Úgy látszik, a nagy esőzés miatt két nap késéssel ért ki a lovaskocsi, ami viszi a zinternetet.
De mégis hogy érsz rá munkanap kérdést kiírni, mikor éjt nappallá téve dolgozol, hogy kenyeret meg söröcskét adj a rabszolgáidnak? Nemrég még úgy volt, hogy csak szombaton érsz rá, mert az a pihenés napja.
Elhiheted, hogy dolgozom én és az embereim is, de felelős vállalkozóként gondolok a jövőre. Mert ezután is szeretnék ételt tenni a saját és az embereim családjának is az asztalára!
Nem tudom mi bajotok van a hússal, miért rosszabb az mint a szomszéd gyár kávéautomatájának ócska löttye, vagy az ezer kilómeterekről idehozott gyümölcsnapi narancs?
Itt falun ez a szokás és a munkàsaim pontosan tudjàk hogy hogyan készült és kiváló minőségű ételt kapnak!
Ráadásul nálam családias a hangulat, mindenki ismer mindenkit, néha hétvégén még bográcsozást is rendezek. A szomszéd gyárba meg lehet normára gürcölni 3 műszakban,napi 1 óra utazással.
Itt nem úgy van, hogy az ember úgy válthatja a munkahelyet mint a zoknit, bár ez annak aki a körúton túl sose járt, lehet új!
"Egy vidéki kisvállalkozás, hogy fog tudni lépést tartani a városi fizetésekkel ilyen infláció mellett?"
a) Drágábban adja el a termékeit és ennek arányában növeli a dolgozói bérét is.
b) Termelékenyebbé válik és több terméket ad el, mint előtte, majd ennek arányában növeli a dolgozói bérét is.
c) Hatékonyabbá teszi a termelését (szoros együttműködésben a cég adótanácsadójával). Ezáltal jelentős költségoptimalizálást ér el, aminek köszönhetően növelni tudja a dolgozók bérét.
d) Új piacot hódít meg, amiből több pénzt keres. Ekkor a régiektől valószínűleg meg kell válni, vagy valamilyen módon beintegrálni őket az új részlegbe.
e) Sehogy, hanem ehelyett:
e1) A jó munkahelyi légkörrel és az értelmes feladatkörökkel tartja meg a dolgozóit. (Néha működik, néha nem.)
e2) Reméli a legjobbakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!