Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Photoshopban képek, szövegek...

Photoshopban képek, szövegek restaurálásánál reális az 1500 forint / óra bérigény?

Figyelt kérdés
Szembejött velem egy munkalehetőség mint vállalkozó. Azt írták, hogy főként szövegeket, itt-ott képeket kellene restaurálni. Könyvek vannak beszkennelve és photoshopban kellene kijavítani, a szkennelésben keletkezett hibákat, piszkokat eltűntetni, a ferde oldalakat kiegyengetni. Egyszóval megoldani, hogy digitálisnak tűnjön, és ne látszódjon a szkennelés plusz hasonlítson a szkennelés előtti állapotra. Elméletileg ha csak szöveg van egy oldalon 30 másodpercet - 1 percet szánnának rá. Az órabér pedig 1500 forint lenne. Reális ez így? Azért photoshopos melóról lenne szó, amit ugye fizetni is kell, hisz nem ingyen program, plusz ugye direkt vállalkozót kértek. Példaként 900 db ilyen szkennelt oldalra amiben van kép és szöveg is vegyesen 40 órát szánnának és nyilván annyit is fizetnének.

2021. máj. 17. 11:03
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem ez édeskevés, pláne vállalkozóként.
2021. máj. 17. 11:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Egy nullát mögé írsz, akkor talán fedezi a rezsióradíjat.
2021. máj. 17. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem, ez harmat gyenge pénz.

Amúgy értesz is hozzá? Mert a retusálás helyett folyamatosan restaurálást írsz.

"Elméletileg ha csak szöveg van egy oldalon 30 másodpercet - 1 percet szánnának rá"

Ennyi idő alatt megfelelő nagyítás mellett végig sem lehet nézni egy oldalnyi szöveget, nem hogy bármit csinálni vele.

2021. máj. 17. 12:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor jól gondolom, hogy ez így elég kevés. Nem fogadtam el, de kíváncsi voltam mások mit gondolnak.
2021. máj. 17. 12:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Nevetséges, ez szinte fizikai munkás ár, neked pedig az idődön túl további költségeid vannak.
2021. máj. 17. 12:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Még ilyen munkát nem csináltam, retusálást már igen, de úgy gondolom az kissé más. Itt könyeket akarnak felújítani úgy, hogy beszkennelik, majd photoshopban ki kellene javítani a hibákat, könyv tükörbe helyezni, majd vissza és ők küldik a nyomdába.
2021. máj. 17. 12:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Én régi szkennelt fényképekkel csináltam hasonlót saját célra (ajándék album volt a nagymamámnak), rendkívül pepecs munka, nehezen automatizálható, tehát elég fárasztó, mert mindig más a feladat.
2021. máj. 17. 12:54
 8/9 anonim válasza:
Másodállásként, feketén, úgy hogy nincs elvárva mikor mennyit adok le, csak max egy elkészülési határidő, beleférne. Hivatalosan csinálva nagyon kevés. Vállalkozás olyan 50e + könyvelő ha katás vagy, ps most nem tudom mennyi, de olyan 8-10e biztos van havonta, így kapásból 70e lenne csak a "rezsi". Elég minuszos.
2021. máj. 17. 13:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Majdnem 20 ezer a Photoshop
2021. máj. 17. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!