Megéri a Balatonon egy éttermet üzemeltetni ? (Belvárosban,forgalmas helyen)
Láttam hirdetéseket, ahol a balatonon üzlethelyiség kiadó havi 1 millióért.
Ilyen összegért már egy felszeret, viszonylag tágas éttermek bérelhetők, forgalmas helyeken.
A probléma az, hogy a legtöbb ilyen hely, minimum 12 hónapra szeretné bérbe adni a helyiséget.
Főszezonban gondolom hogy egy forgalmasabb helyen azért 200.000 ft árbevétel keletkezik (Legalább 20 ember étkezik 10.000 ft értékben).
Ezzel számolva profitalibis lehet, de a többi, szezonon kívüli időben hogy alakulna a dolog?
Nem gondolnám, hogy télen és ősszel ez annyira jó móka lehet..
Mivel 3-4 hónap durván a főszezon, akkor a maradék 8-9 hónapban veszteséges maradok, és fölöslegesen fizettem ki a helység bérlését?
Ti mit gondoltok erről ? Megéri ? Vagy ez csak olyannak éri meg , aki saját helységgel rendelkezik, és nem kell bérleti díjat fizetnie télen-nyáron ?
"És nem, neked nem a 12 havi bérleti díjat kell összeszedned, hanem annyi pénzt, amiből 12 hónapig meg is élsz."
Aha...
Meg még az alkalmazottak bérét, és talán adózni sem volna hiábavaló...
Nem, nem felesleges, sőt nagyon örülök neki hogyha részletesebben is bele megyünk! Ezekre én is nyilván gondoltam, hogy az alapanyag miatt az árrés csökkent, lehet hogy a nap végén az árbevételnek a 30-40%-a alapanyag.
A maradék 3 pincért, mosogatót, és a szakácsot is ki kell fizetnem.
Természetesen azon is gondolkoztam, hogy nekik nem az éves fizetését lenne érdemes kitermelni, mivel egy szeptemberi hónap után érdemes lehet bezárni a helységet, és csak következő szezonba nyitni.
Én valahogy úgy számoltam, hogy éves szinten 12 millió a helység bérlése.
Egy szakács 350.000ft havonta, 3 pincér / db 250.000ft, az havi szinten 1.1 millió, amit mondjuk egy junius elejétől, szeptember végig (5 hónappal számolva) = 5.5 millió.
Ez így 17.5 millió kiadás.
Napi szinten a junius-julius-agusztusi hónapban 500.000ft-al számolva (napi 50 ember eszik 10.000ft értékben)
Ebből az 500.000ft-ból legyen az alapanyag ára a 30%, így marad nap végén 350.000ft.
Ezt 90nappal számolva 31.5 millió.
Ebből kell kifizetni az alkalmazottakat+ a helységet, akkor
31.5 millio -12 millio - 5.5 millió - 700.000ft (közművek) = 13.3 millió..
A mosogatót még külön nem számoltam, havi 150.000ft-ért, az így még 750.000ft plusz költség.
Azzal sem számoltam, hogy biztos lesz olyan étel, ital amit a beszállítótól fölöslegesen rendeltem meg, vagy túl sokat, mivel nem lett rá túl nagy igény.
Ezt követően természetesen a végén pedig leadózni.
Remélem azért nagyjából mindenre gondoltam.
Kiegészítést, tanácsot , stb. szívesen fogadok !
Attól függ, milyen település.
Ismerek egy balatoni étteremtulajdonost, nyáron szép forgalma van, de télre kb. teljesen bezár, mert nincs értelme nyitva tartani.
Amire panaszkodik, az a munkaerő. Nehéz találni olyat, aki megbízható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!