Aki emiatt el van tiltva attól, hogy egyéni vállalkozása legyen, annak már sosem lehet?
Egyik ismerősöm mondta, hogy el van tiltva attól, hogy saját vállalkozása legyen. Azt tudom, hogy volt börtönben, de azt nem, hogy pontosan miért. Utánaolvastam és ezt találtam:
"Nem lehet egyéni vállalkozó, akit szándékos bűncselekmény miatt jogerősen egy évet meghaladó, végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek, amíg az elítéléséhez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól nem mentesül"
Nem tudom jó kategóriában kérdezem-e, de ez az "amíg az elítéléséhez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól nem mentesül" rész azt jelenti, hogy attól függően hogy mit követett el, valamikor mentesülhet, és akkor lehet már vállalkozása?
Tényleg nem tudom pontosan miért ült, csak annyit, hogy valami 5 körüli évet kapott, de 3 év után végül szabadult.
Jól van, bocsi, nem kell lekezelőnek lenni. Még elég fiatal vagyok, nem vágom ezeket.
De akkor ezek szerint, ha mentesül, akkor már lehet neki.
Rengeteg jogi szöveg, de egyszerűbben nem megy.
Ha röviden, nagyon laikusan akarom megfogalmazni, amíg priusza van, addig nem lehet egyéni vállalkozó. Az meg számos dolog függvénye.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!