Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van aki indított saját vállalk...

Van aki indított saját vállalkozást?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék saját vállalkozást alapítani viszont nem sok tapasztalatom van ebben.

Igazából nem nagy dolog,egy boltot szeretnék nyitni ami fenntart.

Hogyan lehet elkezdeni? A KATA-s vállalkozás milyen? Milyet és hogyan érdemes?

Anyagi szempontból mennyi pénzt kell belefektetni?

Valaki aki csinált vállalkozást leírná ennek folyamatát,és hogy mibe kezdett bele?

Sok anyagot találtam a neten,olvasom folyamatosan viszont saját tapasztalatokat olvasnék szí esen.Köszi

2021. márc. 16. 14:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Először döntsd el mit akarsz csinálni. Addig nincs értelme semmi befektetésről, meg adózásról beszélni.
2021. márc. 16. 14:11
 2/12 A kérdező kommentje:

Már eldöntöttem mit szeretnék,le is van írva!

De szerintem jobb ha nem 20 kérdést teszek fel külön-külön. Aki csinált/indított ilyet,tőle kérdeztem hogyan,mit,mennyiből,milyen adózással!

2021. márc. 16. 14:23
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon nem mindegy, hogy mit csinál az, aki vállalkozik. Aki webshopot nyitott, annak nem ugyanannyi tőkére van szüksége és nem ugyanúgy adózik, mint aki egy szolgáltatást nyújt, amihez eszközök szükségesek. Úgy gondolod, hogy egy webshopnak, egy takarító vállalkozásnak, egy gyártó és egy tanácsadó vállalkozásnak ugyanannyi pénzre van szükséges és ugyanúgy adózik? Szerintem olvass még a vállalkozás indításáról, mert látatlanban megmondom, hogy jelenleg nem fog működni ha te csinálod. Olvass tanulj előtt, mert nagyot fogsz bukni.
2021. márc. 16. 14:27
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Én csináltam. Tételes szja szerinti adózással kezdtem, majd két év múlva váltottam katára, mert a bevétel-költség arányom miatt így jobban megéri nekem. 12 millióba még épp beleférek, úgyhogy ez teljesen jó. Maga a vállalkozás alapítása ingyenes, és megvan 5 perc alatt. Persze utána rendezni kell a kamarát (5ezer), navot, önkormányzatot, stb, ez adózástól függően még egy fél órás munka annak, aki ért hozzá.
2021. márc. 16. 14:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"Nem nagy dolog".

Aha, persze. Csak fel kell mérni a közösség igényeit, a környék bérleti lehetőségeit, beszerzőket keresni, függően attól, hogy végül mit árulsz különböző engedélyeket beszerezni. Aztán keresni egy könyvelőt, utána meg a napi problémákkal, vagy akár a koronavírussal megküzdeni. Sima liba.

2021. márc. 16. 14:29
 6/12 anonim ***** válasza:
87%
És nem mindegy, hogy az a bolt élelmiszert árul és egy rakás engedély kell, vagy műszaki, egyéb cikkeket, amiknek meg kell felelniük az előírásoknak, magyar nyelvű használati uatsítással ellátva, tehát nem lehet egyszerűen Kínából megvenni, aztán itthon eladni, garancia kell, stb. Ha valami nem az előírásoknak megfelelő, olyan büntetést kaphatsz, hogy be is zárhatod a boltot. Tényleg tuti biznisz ilyen tudással.
2021. márc. 16. 14:33
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat..Szerencsére már beszéltem az önkormányzattal,hely és igény lenne rá ugyanis ahol lakom 2 bolt van de szeretnének jóval többet csak nincs aki csinál!

Beszerzőm és saját könyvelőm van ezeket én már rendeztem.

Végzettségem,érettségim mindenem megvan hozzá.

Azért is érdekel leginkább ki milyen adózást ajánl illetve hogy kb mennyibe került elindítani. A könyvelőm a KATA-s vállalkozást tartja előnyben ám az olvasott oldalak alapján nem biztos hogy ez a legjobb nekem. Jelenleg 35 millió forinttal rendelkezem amit erre rátudok szánni. Illetve vannak kapcsolataim minden tájon.

Üzleti terv már elkészült illetve a hely is meg van vásárolva ahova épülni fog,ennek a költségvetése megvan. Inkább az érdekel hogy a berendezések, engedélyek, adózási formák hogyan mennyi idő alatt teljesülnek.

Igen nem gondolom hogy egy bolt nagy dolog lenne, vírus ide vagy oda,ételre mindig szükség van,nem kozmetikát nyitok ami egyről a kettőre becsődöl egy fejfájás miatt.

Köszönöm annak aki értelmes választ adott,sárgul gonfolom az irígységtől mert ő egy gyári munkás akinek a gyerekét is nehezére esik eltartani. Szégyellje magát aki okoskodik.

Ha nem sikerül a vállalkozás akkor is bőven elélek a pénzemből! Fa...kalapok

2021. márc. 16. 14:50
 8/12 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, ne csodálkozz ezeken a válaszokon, mert szinte semmilyen konkrétumot nem árultál el.

A kifejtett válaszodból értettem meg, hogy valamiféle vegyesbolt lehet. Nem írtad le, hogy mekkora, mekkora lélekszámú helyen, van-e átmenő forgalom, milyen nyitvatartással számolsz... mit árulsz benne, és mit nem.

Vállalkozom már nyolc éve, de ebben speciel nem tudok neked segíteni, mert nem értek a fizikai üzletekhez, pláne nem az élelmiszer-iparágban.

Olyat kérdeznék meg a helyedben, aki nyitott már saját üzletet, és több éve üzemel.

Szerintem keresd meg bátran FB-on az ilyen üzletek tulajdonosát, akár az ország másik végéből, és akkor nem is versenytárs. És ő hitelesebben tud segíteni neked, mint innen bárki, aki azt mond, amit akar.

2021. márc. 16. 14:56
 9/12 anonim ***** válasza:
83%
Ha beletolod egy vállalkozásba, ami nem jön be akkor nem lesz miből elélni.
2021. márc. 16. 14:56
 10/12 anonim ***** válasza:
86%

Engem inkább az érdekelne, hogy hogyan van kész az üzleti terved, ha még azt sem döntötted el, hogy milyen adózási formában fogsz működni.

Nem tudom milyen volumenben gondolkodsz, de nem vagyok biztos benne, hogy a könyvelőd jó tanácsot adott a katázással. Lehet per pillanat az a legolcsóbb, de hosszú távon nem hiszem, hogy jó ötlet lenne.

2021. márc. 16. 15:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!