Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen tevékenységi kört kéne...

Milyen tevékenységi kört kéne felvenni az alábbi tevékenységhez?

Figyelt kérdés

E.v-n belül eladnék tárgyakat, amelyek pár éve nálam vannak, de nem webáruházon keresztül, csak marketplacen hirdetném, és nem csomagküldés lenne, csak személyes találkozók keretében adnám át a vevőknek.

Van az internetes csomagküldő kiskereskedelem, mint tevékenységi kör, ám ez (a postázás hiánya miatt) nem illik rá erre a tevékenységre.

Valami tanács valakinek...?

(A tárgyak kisebb értékű használati tárgyak, használt és új is van köztük, igazából valószínűleg magánszemélyként is eladhatóak lennének, de mindenképpen az e.v. keretein belül adnám el.)

2021. márc. 1. 01:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"Van az internetes csomagküldő kiskereskedelem, mint tevékenységi kör, ám ez (a postázás hiánya miatt) nem illik rá erre a tevékenységre." - ezt írtad. De ezt sikerült elmagyarázni neked, hogy nem állja meg a helyét az állításod.

"A csomagkuldo kiskert azert akartam elkerulni, mert azutan kornyezetvedelmi adot kell fizetni pluszban" - aztán jött ez, de ez megintcsak nem igaz.

Akkor most?

2021. márc. 12. 19:00
 22/29 A kérdező kommentje:

biztosan érted, hogy a célom annyi, hogy hivatalos és bejelentett kereskedelmi tevékenységet folytassak a környezetvédelmi termékdíj megfizetése nélkül, mint e.v.

Jelenleg azonban nincs ilyen jellegű tevékenységi köröm felvéve, ebben kértem tanácsot, mit vehetek fel. Bolt/piaci kereskedelem nélkül.

Ebben tudsz segíteni?

2021. márc. 12. 19:06
 23/29 anonim ***** válasza:
Igen, többször is leírtam már, de akkor leírom még egyszer. Nem a felvett tevékenységtől függ, hogy kell-e környezetvédelmi termékdíjat fizetni vagy nem. Ha a terméket vagy a csomagolóanyagot külföldről szerzed be, ergo te leszel az első magyarországi forgalomba hozó, akkor kell fizetned. Ha magyarországi az áru és magyarországi a csomagolóanyag, akkor nem kell fizetned. Teljesen mindegy, hogy mi a tevékenységed, lehet az akár gyártás, bolti kereskedelem, internetes kereskedelem, bármi.
2021. márc. 12. 19:10
 24/29 A kérdező kommentje:

értem, de ezt mivel igazolhatom, ha nem külföldről hozom be? illetve olyan használati tárgyaim is vannak, amiket évekkel ezelőtt külföldről rendeltem, azóta sem voltak használva, de eladnám. Vagy az általam már használt dolgok. Ezekre mi vonatkozik? Ha mondjuk 5 éve rendeltem valamit külföldről, arra is kell fizetni ilyen adót?

Nem világos ez, mert ha van pár darab, amit külföldről rendeltem, de a többsége viszont nem olyan, akkor ezt hogy kivitelezzem?

Illetve a hatóságok felé az eredetet is igazolni kell valahogy? (még akkor is, ha már sok éve nálam vannak a tárgyak?)

2021. márc. 12. 19:28
 25/29 anonim ***** válasza:
Én nem is biztos, hogy akkor alapítanék erre vállalkozást. A termékdíjat számlák alapján kell fizetni, ha kell. Nyilván a termék eredetére is számla vagy adásvételi kell. Én ajánlom neked egy szakember felkeresését az ügyben.
2021. márc. 12. 20:20
 26/29 A kérdező kommentje:
nem erre alapítottam, már megvan, más tev.körökkel
2021. márc. 12. 20:36
 27/29 anonim ***** válasza:
És hogy lesz a vállalkozás tulajdona az áru?
2021. márc. 12. 21:43
 28/29 anonim ***** válasza:

Ez bizony jó kérdés, 27-es!

Kérdező, én is leírtam már: internetes csomagküldő kereskedelem és ha sajá dolgokat adsz el, nincs környezetvédelmi díj.

2021. márc. 15. 07:50
 29/29 anonim ***** válasza:
Attól még lehet környezetvédelmi termékdíj, attól is függ mibe csomagolja.
2021. márc. 15. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!