Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen tevékenységi kört kéne...

Milyen tevékenységi kört kéne felvenni az alábbi tevékenységhez?

Figyelt kérdés

E.v-n belül eladnék tárgyakat, amelyek pár éve nálam vannak, de nem webáruházon keresztül, csak marketplacen hirdetném, és nem csomagküldés lenne, csak személyes találkozók keretében adnám át a vevőknek.

Van az internetes csomagküldő kiskereskedelem, mint tevékenységi kör, ám ez (a postázás hiánya miatt) nem illik rá erre a tevékenységre.

Valami tanács valakinek...?

(A tárgyak kisebb értékű használati tárgyak, használt és új is van köztük, igazából valószínűleg magánszemélyként is eladhatóak lennének, de mindenképpen az e.v. keretein belül adnám el.)

2021. márc. 1. 01:19
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
64%

"igazából valószínűleg magánszemélyként is eladhatóak lennének, de mindenképpen az e.v. keretein belül adnám el"

Azzal tisztában vagy, hogy mennyit kellene adózni utána, ha mindezt vállalkozóként adod el?

Ha nincs főfoglalkozásod, havi min. 50 ezer ft az adó.

Biztos, hogy így szeretnéd eladni?

Főleg, hogy kisebb értékű használati tárgyak...

Magánszemélyként is eladhatod évi 600 ezer ft-ig adómentesen, 600 ezer ft felett is lehet, csak 600 ezer felett már elég magas az adó, de ha leadózod normálisan, akkor nincs gond.

De hogy a kérdésre is válaszoljak: ha interneten adod el, akkor mindenképpen a csomagküldő kiskert kell választanod, akkor is, ha nem postázol.

2021. márc. 1. 07:15
 2/29 anonim ***** válasza:
64%
Pedig az a jó tevékenységi kör rá, attól függetlenül, hogy nem postázol.
2021. márc. 1. 07:16
 3/29 A kérdező kommentje:

E.v. vagyok, azt hittem egyertelmu a leirasbol.

A csomagkuldo kiskert azert akartam elkerulni, mert azutan kornyezetvedelmi adot kell fizetni pluszban

2021. márc. 1. 12:07
 4/29 anonim ***** válasza:
Nem a felvett tevékenységtől függ, hogy kell-e környezetvédelmi termékdíjat fizetned vagy nem.
2021. márc. 1. 12:10
 5/29 anonim ***** válasza:
Már mért kellene környezetvédelmi adót fizetned?
2021. márc. 1. 12:32
 6/29 anonim ***** válasza:
Gondolom a csomagolóanyagra gondol, mert első forgalomba helyező lesz.
2021. márc. 1. 12:35
 7/29 anonim ***** válasza:

Maga gyártotta, vagy importálta? Mert akkor már szerintem meg kellett volna fizetni.

Jobban lehetne segíteni, ha tudnánk miről van szó, mik ezek a "tárgyak" aztán hogy a magánszemély tulajdona, vagy a vállalkozásé, áru vagy tárgyi eszközök?

2021. márc. 1. 13:31
 8/29 A kérdező kommentje:

az alábbi tevékenységi körök felvehetőek személyes átadásokra, vagy csak ha bolttal is rendelkezem?

4778 - Egyéb mns új áru kiskereskedelme ( [link]

4779 - Használtcikk bolti kiskereskedelme ( [link]

4771 - Ruházat kiskereskedelem ( [link]

4777 - Óra-, ékszer-kiskereskedelem ( [link]

4789 - Egyéb áruk piaci kiskereskedelme ( [link]

4782 - Textil, ruházat, lábbeli piaci kiskereskedelme ( [link]

4799 - Egyéb nem bolti, piaci kiskereskedelem ( [link]

Nem egyértelmű... esetleg piacon folytatott kereskedelmet kéne folytatnom? Az, hogy csupán személyesen adom át a termékeket, ezen tevékenységi körök egyikének felvételére sem jogosít fel?

2021. márc. 11. 14:17
 9/29 anonim ***** válasza:
Én még mindig azt mondom neked, hogy az internetes, csomagküldő kereskedelem kell neked. Maga az értékesítés a lényeg. Az értékesítés pedig interneten történik. Ha te a marketplacen adod el, akkor ez a tevékenység kell. Onnantól már teljesen mindegy, hogy postán vagy személyesen adod át a terméket.
2021. márc. 11. 14:23
 10/29 A kérdező kommentje:
Utolso: igen, logikus amit mondasz, csak az pont az a tev.kor, amihez a kornyezetvedelmi adot kene fizetni, ezt akartam volna elkerulni, ugy, ha nem postazok, nemis lenne ertelme kornyezetvedelmi adot fizetni...
2021. márc. 11. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!