Mire és összesen mennyit kéne fizetni az egyéni vállalkozás elindításához?
Hallottam olyat, h mindössze csak 50 ezer lenne a havi össz. De olyat is olvastam, h több mint 200 ezer lenne.
Szóval túl sok az infó és gondoltam, aki már ért hozzá, dolgozik ilyenbe az össze tudná szedni?
"Szóval túl sok az infó"
Nekünk meg túl kevés... :-)
Milyen vállalkozás, bolt vagy netes kereskedelem, IT szektor vagy festő-mázoló, egyszemélyes vagy alkalmazottal együtt, kellenek-e gépek hozzá, szükséges-e gépjármű hozzá (pl. fuvarozáshoz) satöbbi, satöbbi.
Igen, ez a szomorú, hogy itt tart az oktatási rendszerünk, hogy ilyen teljesen jogos kérdést itt kell feltenni, és nem az iskolában tanítják nekünk. De az über hasznos kovalens kötést, meg a mindennap előforduló logaritmust azt tudni kell...
Kérdésre válaszolva: mindenképp keress egy könyvelőt, írd össze a kérdéseidet (plusz amiket #1 válaszoló írt) és ülj le vele egy órára. Sőt még jobb lenne ha 2 könyvelőhöz elmennél ugyanezekkek a kérdésekkel.
Elég annyi,ha vki tudja:
Mennyit kell fizetni a KATA nak és mit ad a KATA annyiért?
Külön nekem kell feladnom postárá a csomagot, vagy szereznem egy futárt. Vagy kapok? Hogyan van a számlázás?
A termék elő állítási költséget én tudom.
Az egyéni vállalkozás indítása nem ennyiből áll, hogy fizetek havonta ennyi meg annyit.
Úgy tűnik, interneten akarsz eladni: ÁSZF, benne szállítási, fizetési feltételek, panaszkezelés, elállási jog, adatvédelem, stb.
Nav felé minden számla online bevitele - megvan már, milyen számlázóprogrammal számlázol?
KATA adózás vagy egyéni, tételes költségelszámolású, szja szerinti adózás? , HIPA, ÁFÁ-s vagy nem áfás, stb.
Azt ugye nem várod el tőlünk, hogy egy komplett vállakkozásindítást leírjunk Neked. Vannak kifejezetten erre szakosodott emberek - nem véletlenül ajánlotta előző a könyvelőt sem.
áfamentes katás vagy akkor 50e ha nincs 36 órát meghaladó főállásod, 25e ha van+ iparűzési.
az, hogy mit hol árulsz, már jogi kérdés nem pedig könyvelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!