Féltél a vállalkozásod elindítása előtt? Aggódtál a megélhetés miatt?
Persze. Ezért másodállásban indultam el, majd egy év után vettem egy nagy levegőt, és felmondtam. Nem lehetett a kettőt már párhuzamosan csinálni.
Nekem viszont lelkileg annyira megterhelő volt a mókuskerék és a napi színház a munkahelyen, hogy bármilyen kompromisszumba belementem volna.
De ne a veszélyét nézd, hanem a lehetőséget, hogy eltűnik a plafon a fejed fölül, és gyakorlatilag rajtad múlik, mekkora bevételt termelsz.
Nagyon fontos, hogy tisztában legyél az adózással, jól kezeld a céged pénzügyeit, és személyiségfejlődésen is keresztülmenj, mert a vállalkozáshoz teljesen más szemlélet kell, mint amire eddig szükséged volt az iskolában és a munkahelyen.
Úgy is fogalmazhatnám, hogy én úgy érzem magam, mint egy palackból szabadult szellem.
Nem mindig jött úgy a bevétel, de soha nem bántam meg. Számomra a szabadság, és az, hogy arrafelé megyek szakmailag, amerre én szeretnék, mindenért kárpótol.
Nem tagadom, hogy voltak (és néha vannak) nehéz időszakok, de a személyiségfejlődés mindennek a kulcsa. Az okozza a valódi változásokat, nem a "trükkök százai".
Hasonlóan vagyok én is kérdező.
Én is rettentően félek, de kiskorom óta vágyom rá, és én is úgy vagyok mint az első válaszoló. A főállásom nagyon megterhelő lelkileg, nem bírom már. Így kockáztatok vállalkozással.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor már látom, hogy főállás mellett kéne elkezdeni. Úgy tényleg kevesebb a kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!