Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan futtatnál fel egy...

Hogyan futtatnál fel egy könyvkiadó praxist?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy a nyakamba szakadt egy lehetőség, amit majdnem menesztettem, de közben rájöttem, hogy egész jó profitot is ki lehet hozni belőle. Édesapám már idős, de visz egy alapítványt. Én külsős tervezőgrafikusként, tördelőként szoktam bedolgozni, van évente néhány projekt, ami könyvkiadási téma, azaz nyomdai előkészítés, nyomdai gyártás, majd szétszállítás, esetleg könyvbemutatók tartása. No eddig csak nagy ritkán, a nyomdai előkészítésbe dolgoztam bele, de apám ahogy idősödik, nem akar vele foglalkozni és átadta részemre magát az ügyviteli menedzselést. Először megijedtem, mert évek óta aprópénzt hozott csak, mondhatni, hogy csak a "hírnevünkért dolgoztunk". De most, már meglévő munkával el tudtam érni egy nagyon jó nyereséget, nagyon megérte, az én fiatalosabb felfogásom és szervezőkészségem jól jött. Magát a nyomdai gyártásnak a menedzselését is átvettem. És sikert értem el, ami nagyon jól esett. Csak azt nem tudom, hogy ilyen projekteket hol lehetne még beszervezni, felkutatni.

Ma már a kisebb volumenű könyvkiadás pályázati vagy szerzői finanszírozásból valósul meg. (Pl akár magánember is meg akar jelenni egy könyvvel, tudok kis példányszámot, de hivatalos kiadást jó ár/érték arányban) A kiadó maga csak összefogja a grafikust, a tördelőt, a gyártó nyomdát, a fuvarozást, a terembérlet és bemutató megrendezését. Ám van egy csomó részfeledat, amit ha nem mással csináltatok, hanem magam, akkor egész jó a ráta. Csak ahhoz, hogy pl csak ebből éljek, azért több munka kellene, mint ez a negyedévente néhány. Na ennek a résznek nem tudom, hogy fogjak hozzá. Ha bárkinek van ötlete, szívesen veszem.

Figyelem, ez nem reklám, nem a gyk-n keresztül akarok új klienseket akvirálni, itt inkább csak módszertanok felől érdeklődöm.

2019. febr. 28. 14:34
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!