Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A férjem egyéni vállalkozóként...

A férjem egyéni vállalkozóként tud nekem webshopot nyitni?

Figyelt kérdés

Férjem kőműves,most csinálja magánam az egyéni vállalkozóit. Én pedig webshop nyitás előtt vagyok (kevés, kézzel készült termékeimet szeretném eladni).

Férjem ötlete hogy ne kelljen mindkettőnknek havi 50.000Ft-ot kiadni az adóra, hogy az ő egyéni vállalkozójával vagyis az ő nevével csináljuk a webshopot is. Lehetséges ez így? Úgy hogy az eladott termékekhez semmi köze nincs az építkezéshez és a kőműves szakmához?

2021. febr. 24. 12:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Gyakorlatban sok helyen így működik, de sok helyen bele tudnék kötni. De amúgy simán megoldható.
2021. febr. 24. 12:12
 2/12 A kérdező kommentje:
Mibe lehet belekötni? A hátránya is érdekelne természetesen mert ha ebből később bajunk történhet akkor inkább külön csináljuk.
2021. febr. 24. 12:27
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Lehetséges de okosan. Szerintem kockázatos ha kiderül kaptok.
2021. febr. 24. 12:28
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Pl abba, hogy neked semmi közöd a webshophoz, nem vagy alkalmazott meg semmi sem, mégis te intézed a telefonokat, megrendeléseket, ilyesmiket.

Nyilván kiküszöbölhető úgy, hogy kiiktatjátok a telefonokat, az e-mailt pedig a férjed nevében írod alá. De sokmindenre kell majd figyelni ilyen esetben, nehéz lenne mindent összeszedni itt.

2021. febr. 24. 12:30
 5/12 anonim ***** válasza:
22%
Hát ha nem egyezik a portfólió így nem oké
2021. febr. 24. 12:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Megnyithatja, végzettség nem érdekes. Annyi a baj, ha a nav ellenőriz és téged munkavégzésen kap akkor megbünteti a férjed ha nem vagy bejelentve. Ha meg be vagy jelentve akkor fizetni kell a járulékaid, de annyi erővel meg te is megnyithatod.
2021. febr. 24. 13:21
 7/12 A kérdező kommentje:
Ez inkább ilyen itthoni dolog. Mármint itthon csinálom a termékeket. Vagy a NAV ide is ki tud jönni ellenőrizni? És ha csak annyit lát hogy a szobában ott vannak a termékek és ennyi?
2021. febr. 24. 13:30
 8/12 A kérdező kommentje:

Egyébként most esik le... Ha én csinálok egyéni vállalkozóit akkor abban az 50.000Ft-ban benne van a bejelentésem is (tb meg ilyenek). Vagy most akkor mi?? Bocsánat de nemrég kezdtem el informálódni és most kezdenek leesni a dolgok.

Tehát ha én csinálok egyéni vállalkozóit azzal automatikusan én be is leszek jelentve és így a tb-m is fizetve lesz azzal az 50.000Ft-tal? Vagy azt még külön kell intéznem?

2021. febr. 24. 13:32
 9/12 anonim ***** válasza:
93%
Nem. Mindened meg lesz TB minden. Kivéve a nyugdíj, mert azt neked kell intézn, hogy félre rakj.
2021. febr. 24. 13:43
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Ha katát választasz, akkor az 50 ezerben már benn van a biztosításod is.
2021. febr. 24. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!