Saját üzletet szeretnék nyitni,konkrétan mézet árulni.Néhány méh családot vennék,ez megértheti megcsinálni? 600fős faluban lakok,gondoltam rá hogy házhoz szállítást vállalnánk kb 100km körzetben.
Szerintem esélytelen fenntartani.
Akiket ismerek ők 5 ezer fős településen csinálják, de mindig kint vannak a piacon a százezeres lélekszámű városban.
Sok sikert! Szerintem kezd azzal hogy elmesz piacra es megnezed hogy milyen sron aruljak a mezuket, majd elmesz a lidlbe es megnezed ottis. Na a ketto kozti kulonbseg az amennyire a piac ertekeli az ostermeloket.
Azert a munkahelyed ne dobd el mielott ebbe belevagsz mert nagyon nagyon sok buktato van, csomo betegseg, atka stb ami az egesz meh allomanyod elpusztithatja...
Egyszer enis akartam ezzel foglalkozni es utananeztem az egesznek, haaat annyira nem jottek nekem ki a szamok...
#4-es vagyok csak elnyomtam
Szóval
Arról nem is beszélve, ha nem jól csinálod a teljes röpkörzeten belül veszélyes lennél a többi méhészre is. A helyi méhészekre, és a vándor méhészeket is. Ha nem értesz hozzá csak kíváncsiságból ki próbálnád akkor inkább ne csináld. Nem csak a te méheid lennének veszélybe. Be menne egy fertőzés zárlat lenne mindenkinek , egy nyúlósnál nem csak a te kaptáraid égnének hanem mindenkié 5 km-en belül. Egy nem kellő szakértelemmel kezelt vagy egy elhanyagolt méh család potenciális veszélyforrás a környék méhészeire is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!