Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen engedélyre van szükség...

NoNa05 kérdése:

Milyen engedélyre van szükség szakképzett kéz-és műköröm építőnek, ha mobil (házhoz megy) körmösként dolgozna?

Figyelt kérdés
Könyvelőtől még nem kaptam választ.KATA-sként indítanám.Köszönöm a válaszokat előre is.

2019. jún. 17. 15:55
 1/1 anonim válasza:
Nem tudom pontosan fejből a műkörmös szabályokat, de alényeget tudom. Egy konkrét üzlet, vagy szolgáltatás működtetéséhez (az adózási és vállalkozói illetve céges előfeltételeken túl) - vagy semmi nem kell, vagy bejelentés kell, vagy engedély kell. Engedély főleg veszélyes tevékenységhez kell, a műköröm nem hiszem hogy az lenne. Ezért szerintem legfeljebb bejelentés kell hozzá. A lényeg: az ebben illetékes hatóság a területileg illetékes jegyző. (Tehát az önkormányzat, de nem a hivatal,hanem a jegyző.) Azaz ott kell érdeklődnöd és ott biztosan megmondják hogy melyik a három közül, adnak űrlapot, vagy lehet, hogy elektronikusan is be lehet nyújtani. Egyes üzleten kívüli szolgáltatások folytatásához kötelező rendes üzlet fenntartása, de szintén nem valószínű, hogy műkörmös tevékenység esetében is kéne. Tehát a kerületi, vagy a községi, városi jegyzőhöz kell fordulnod. Ha esetleg egyéb szakhatósági engedély is kell. (pl. ANTSZ), annak beszerzését is ő intézi, vagy tájékoztat a teendőidről.
2019. jún. 27. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!