Miért olyan nehéz elindítani egy vállalkozást?
A férjemmel üzletet szeretnénk nyitni, már konkrétan az egy hét utána járást vett igénybe, mire sikerült kideríteni, milyen végzettség szükséges a tevékenység felvételéhez - nem volt egyértelmű. Próbálunk jelenleg minden bürokratikus dolognak utána járni, de egyszerűen senki semmit nem tud, kapcsolgatnak egyik helyről a másikra, a telefont sehol senki nem veszi fel, ha igen, akkor biztos nem tud válaszolni a kérdésre, ha személyesen megyünk be, ott is csak néznek ránk, ezt nem ők intézik, nem tudják, azt se tudják, hol tudja valaki megmondani....
Esküszöm, néha azt érzem, a papírmunka miatt fogjuk hagyni az egészet, mert büntetéseket nem szeretnénk, de egyszerűen iszonyatosan nyögvenyelős utána járni bárminek is.
"Mondjuk manapság az a webshop, aki kézi számlát állít ki,"
Na, megint sikerült félreértelmezni amit írtam, meg belekötni.
"Én is gondolkodtam vállalkozás működtetésén" - igen, utána valóban írtam a webáruházak adatvédelméről, de egy szóval nem állítottam, hogy ott akartam kézileg számlázni - tekintettel arra, hogy másfajta tevékenységben is gondolkodtam.
Én ezt nem konkrétan rád írtam, hanem általánosságban. Mert sajnos még tényleg sok ilyen webshop van. Vagy akár bármilyen cég. Nem beléd akartam kötni, általánosságban írtam.
De egyébként: "most meg a "minden kézzel kiállított számlát is online kell regisztrálni a NAV felé - eset miatt nem kezdtem bele"
Akkor bocs, ha megvádoltalak a belekötéssel :-)
Igen, pl. a piacon eladott termékeket (nem zöldség gyümölcs) is kézzel számlázza az ember .
Persze, tudom, telefon, NAV online számlázó, ezekkel mind képben vagyok, de nem "egyszerűsíti" az ember életét :-(
Azért, mert ha könnyű volna, akkor minden jöttment ezt csinálná..
Ha ennyin elhasaltok, akkor ne is kezdjetek vállalkozásba, lesznek ennél nagyobb problémátok is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!