Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyibe kerül most 2021-ben...

Mennyibe kerül most 2021-ben egy Kft-t havi szinten fenttartani, vagy ha oda kerül a sor akkor megszüntetni? Mik a költségtényezők?

Figyelt kérdés

2021. febr. 9. 11:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

4 M ft így kb. sosem fog elfogyni, amíg csak ezt csinálod a céggel. Hogy nem csinálsz semmit.

A minimális törzstőke amúgy is 3 M ft tehát az már bőven meg van.

Ha ezek az aggályaid csak akkor már akár most mehetsz is az ügyvédhez.

Persze neki lesz munkadíja de az egyszeri díj, nem lehet megkerülni. Ha máskor alapítanád, akkor is lenne.

2021. febr. 9. 11:43
 12/22 A kérdező kommentje:

"Ez nem igazán üzleti terv, hogy a többi meg majd alakul :D

A működési költségekkel neked kell tisztában lenni, ezek attól függnek, hogy mit és mikor akarsz csinálni.

Ha máshol biztosított vagy és nem veszel ki bért a cégből, akkor arra nem kell fizetni. Ha nincs bevétel, nincs adó.

Könyvelésre is nehéz bármit mondani, amíg nem tudom mit akarsz csinálni, mert így gyakorlatilag a 10-100 ezer között bármi lehet."

Előre még én sem tudom így :D Honnan tudhatnám?

Vannak építőipari gépekre emelőkre végzettségeim, meg még azonkívül más is, érteni is értek pár dologhoz bár nem vagyok mesterember, de egy bojlercsere, egy lépcsőháztakarítás, árokásás stb azért nem okozna problémát vagy tereprendezés magánszemélyeknek.

Ezekre milyen üzleti tervet csináljak, ha azt sem tudom hol / mikor bukkan majd fel a lehetőség, hogy megbízzanak?

Viszont ha már ott a meló, akkor legtöbbször kell nekik a számla.

Ev már voltam, az drága volt havi 25-50 ezerért ha volt vevőm ha nem.

Bár lehet hülyén csináltam akkor, de most egy kicsit nagyobba gondolkodnék ás főállás mellé minden esetben.

2021. febr. 9. 11:51
 13/22 anonim ***** válasza:

Pedig pont ez az üzleti terv lényege, hogy megpróbálod megbecsülni a költségeidet, bevételeidet.

Azt tudod, hogy esetleg milyen eszközök, szerszámok fognak kelleni a munkádhoz, ezeknek az árával tudsz kalkulálni.

Mellesleg az a havi 25-50 ezer forint az évi 300-600 ezer. Mindent egybevetve egy kft drágább lesz, ha legálisan ki akarod venni majd a pénzeket belőle.

2021. febr. 9. 11:59
 14/22 A kérdező kommentje:

"Azt tudod, hogy esetleg milyen eszközök, szerszámok fognak kelleni a munkádhoz, ezeknek az árával tudsz kalkulálni."

Ahhoz előbb tudnom kellene a munka jellegét, és még az eszközbérlet díját is meg kellene jósolnom, vagy vegyek egy 30 milliós JCB-t hitelre, hátha jövőre valaki felkeres, hogy ássak ki egy házalapot neki? Vagy hogy érted?

Ha valahol van munka vagy ismerős tud valamit akkor megkérdezem mit terveznek, nagyjából mennyiért mikortól és ha kell írok rá egy árajánlatot, ha jó elfogadják, és megindulok az ügyben, ha nem akkor nem.

2021. febr. 9. 12:04
 15/22 anonim ***** válasza:

Viszont amúgy is jobb ha a cég nem nulla napos, ha már látszik hogy be van jegyezve egy ideje.

A bizalom is kicsit több felé, komolyabb.

Oké, 10 éves múltad nem egy hét alatt lesz, de nem rossz ha nem azt látják, hogy tegnap jegyezte be a cégbíróság. Vagy még csak bejegyzés alatt van.

30 nap mire bejegyzik, addig bejegyzés alatt van. Azért azt elég rosszul néz ki a cégnévben, sokan nem szeretnek szóba állni vele.

Persze van aki igen.

Ezzel csak azt mondom, hogy nem árt ha kicsit korábban alapítod meg mint hogy bármit csinálni kezdesz vele.

2021. febr. 9. 12:07
 16/22 A kérdező kommentje:

15,

Pont erre gondolok én is.

2021. febr. 9. 12:11
 17/22 anonim ***** válasza:

Dehogy 30 nap, átlagban 2-3 nap alatt megvan a bejegyzése a cégnek.

Ettől függetlenül abban egyetértek, hogy jó, ha már meg van alapítva a cég. Mert pl el kell készíttetned a cég számviteli szabályzatait is, igaz erre van 90 napod, de akkor is kell foglalkozni vele.

Én nem azt mondom, hogy forintfillérre pontosan számolj ki előre mindent. De azt meg kell határoznod, hogy kb milyen haszonkulccsal kívánsz dolgozni. Szóval ha egy munka kerül neked X forintba, akkor te azért X*Y pénzt fogsz kérni, hogy adózás után még maradjon releváns összeg is.

Mondjuk első körben az sem lenne hülyeség, ha az adózási módot meghatároznád.

2021. febr. 9. 12:13
 18/22 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Erre a tervre nyugodtan lehettél volna egyéni vállalkozó is, csak nem KATA-s hanem hagyományos SZJA.
2021. febr. 9. 13:17
 19/22 A kérdező kommentje:
Az az SZJA-s számla nem ér semmit nekik (megrendelőknek) mert nem tudják bevinni költségbe.
2021. febr. 9. 13:31
 20/22 anonim ***** válasza:
Már hogyne tudnák, ki mondta neked ezt a baromságot? :D
2021. febr. 9. 13:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!