Levédethetem a saját termékem ha egy része egyezik egy másik termékkel?
Mondjuk ha a sakk nevű játéknak egy újított verzióját akarnám kiadni?
Teljesen más de a bábuk mozgása megegyezik, akkor az még lehet saját termék?
Vagy később megbüntethetnek mert egy része olyan mint a sakké és tőlük loptam.
Valaki kitalált egy játékot mondjuk a pókert. A kérdés, hogy ez levan védetve?
Sokan új stílussal, új hátlappal stb. ugyan úgy gyártják mintha az ő termékük lenne.
Ha egy adott termékből kapok ihletet és azt létrehozom, tehát mondjuk 70% -ban megújítom és csak tényleg a leg alapja marad benne az eredetiből akkor azt levédethetem mint saját termék? Vagy árulhatom sajátomként ha az az egy dolog megegyezik bennük?
Remélem érthető így, hogy nem mondtam konkrét dolgokat. :D
Külön vágtam össze a kérdés 1-2 részét bocsi ezért.
A szellemitulajdon védelem nem úgy működik, hogy a fejemre rakok egy kereket, és onnantól perelhetek bárkit aki a fejére rak egy kereket. Specifikus jogi kategóriák vannak, specifikus feltételekkel.
Itt a jobb oldalon össze vannak szedve a különböző típusú védelmek. Ha rájuk klikkelgetsz, akkor meg tudod nézni részletesen:
Először is, meg kell nézni hogy a dolog amit továbbfejlesztettél milyen védelem alá esik. Ha szabadalmi, akkor meg kell nézni hogy a szabadalmi oltalom egész pontosan mire vonatkozik. stb.
Pl. a sakk és a póker már réges-régen nem tartoznak semmilyen védelem alá. Ha feltalálsz egy új fajta sakkot, akkor senkinek semmi köze hozzá.
Rendben, köszönöm!
Nagy segítség volt minkét válasz! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!