Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyibe kerül bejelentenem 1...

Mennyibe kerül bejelentenem 1 embert 8órába?

Figyelt kérdés

jövőre szeretnék indtani egy kis vállalkozást 3 segédmunkással

egyenlőre minimál béren 8órában lennének bejelentve

valaki pontos összeggel tudna szolgálni mennyibe kerül ez nekem

tehát egy ember után mennyit kell fizetnem

bejelentés járulék minden

2021. jan. 18. 16:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Trollkérdés, hagyjátok. Kamuzik össze-vissza... vállalkozást akarok, én vagyok a szakképzett, jaaaa nem is a főnököm akar átverni...
2021. jan. 18. 18:00
 12/17 A kérdező kommentje:

számomra az igazság kiderült

köszönöm szépen a válaszokat sokat segitett

2021. jan. 19. 06:49
 13/17 kicsibarany ***** válasza:
Az eszedbe jutott, hogy megkérdezed tőle, hogy hogy jött ki a másfél milla?
2021. jan. 19. 10:46
 14/17 anonim ***** válasza:

"nem is akarok igazából azért kérdeztem mert a munkaadóm szerint 3 ember minimál bérrel bejelentve neki 1.5millió forintjába kerül"

A kérdésed elején még azzal kezded, hogy vállalkozást akarsz indítani, ezért kell az infó. A 2-es kommentedben is megerősíted ezt. Majd kiderül, hogy kamuzol.

"nyilvánt tudtam hogy kamuzik"

Egyáltalán nem biztos, hogy kamuzik. Egy vállalkozónak ugyanis vannak a bérköltségen felül is költségei egy alkalmazottal. Ott van mindjárt a bérszámfejtés költsége, ezt nem ingyen csinálja a könyvelő, felszámol emberenként érte pénzt, de lehet még ilyen tételeket találni, pl az EÜ alkalmassági vizsgálatot is a cégnek kell fizetni a dolgozókra, etc.

Alapjában véve elég bevett gyakorlat, hogy a teljes bérköltség dupláját számolják valóban költségnek, és elég nagy mennyiségű embernél ki is jön a matek.

2021. jan. 19. 11:07
 15/17 anonim ***** válasza:
Bizonyám, és akkor ott van még a betanítás, munkaruha, mukavédelem, stb stb költség, az sem kevés ám.
2021. jan. 19. 11:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

meg aztán azokal az emberekkel a betanításon túl is foglalkozni kell.

Nekem 6-8 emberem szokott lenni, és pont nemrég néztem vissza, hogy heti kb 1 napom elmegy velük (8 ember napi 15 perc, az napi 2 óra, heti 10 óra, amikor jönnek az ügyes bajos dolgaikkal, szabit kér, korábban elmenne, gondja van a kollégájával, gondja van a megrendelővel, segítséget kér, tanácsot kér, jóváhagyást kér olyanban is, amiről simán dönthetne, stb). És ez egy átlag hét, amikor nincs semmi gáz, nincs semmi különleges esemény, mert van, hogy 1.5 órát ott görcsölök egy emberrel.

Márpedig a management is a miattuk jelentkező költség. Mert én azt a heti 1 napot nem produktív munkával töltöm, hanem igazgatom őket.

Nem azt akarom mondani, hogy nem éri meg, hiszen nyilván azért vannak a cégnél, de amikor a tulaj az egész csapatot nézi, akkor azt látja, hogy az 8 ember ki kell, hogy termelje az én 4 napi bérem is minden hónapban (és akkor az tényleg egy jó hónap), mert én abban a 4 napban semmi hasznot nem hajtok neki, csak a többi emberét noszogatom (és mondom, 8 embernél a 4 nap az már az optimális eset)

2021. jan. 19. 11:41
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

A minimálbér és a fizetés köszönő viszonyban sincs egymással az építőiparban (csak úgy gondoltam hogy a segédmunkások nem szivattyút szerelnek össze).

Egy segédmunkás kap kb 1500,-ft/óra, hétvége és túlóra kicsit több. Ugye szombatonként is dolgoztok?

300 ezret simán megkeresik a segédmunkások, bejelented minimálbérre plusz fizeted a munkaadói járulékokat és mivel nem túliskolázott emberekről van szó az 1500/óra az annyi is zsebbe mert egyébként szájbaken a lapáttal, ergó te fizeted a munkavállalói járulékot is. Hozzácsapsz két szombatot, nem gondolom hogy home-office-ban dolgoztok, tehát szállítod őket és már ki is jön a fél milla per fő.

2021. jan. 19. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!