Mennyibe kerül a kút bejelentése?
Lenne két fúrt kútunk (12m mélység, háztartási dolgokra van hasznalva), amik kb 15-20 évvel ezelőtt készültek. Olvastam, hogy az év végéig bekell őket jelenteni, amúgy meg bírság várható.
Valaki jelentett már be?
Mi volt a menet és költsége?
A bejelentés maga ingyenes, de kell hozzá a kút sok lényeges adata, pl. talpmélység, vízszint, szűrő anyaga és típusa, réselési köz, stb.
És kell egy végzettséggel rendelkező szakember, aki a hatóság felé igazolja a műszaki adatok valódiságát.
Budapesten ezt kb. 20.000 forintért vàllalják, ha nem kell kamerával menni a kútba.
#3 nálatok mekkora az a mélység?
Ívóvizre is használjátok? Kellett a vizet bevizsgáltatni? Mert olvastam valahol, hogy azt is kell, ha a kút vize van ivásra használva.
#2-es nek ment az előbbi kérdés.
#3 van valami oldal, ahol lehet nézni, hogy a környékünkön ki rendelkezik megfelelő végzettséggel?
#6-os mire alapozod azt, hogy ne legyen bejelentve? Azt olvastam, ha nincs, akkor büntetést szabnak ki.
#7 amikor lettek csináltatva, akkor szerintem nem volt ilyen, hogy engedély kellene rá. Kijött a kútfúró és megcsinálta. (ez másod kezi info, mivel szüleim csináltatták).
Ha nem adod meg az infót akkor honnan tudnák ?
Ha megadod akkor idővel meg fognak adóztatni. Tudod, vízóra a kúton, ami 12 méter mély kb olyan talajvizes lehet mint állat és fizethetsz.
Írtad háztartási dolgokra használod van e engedélyed rá ? És még van tervezve ? Mert ha a kutat bevallod folytathatod ezzel . Ha van csatorna és beengedted a vizet a csatornába nem fizettel érte semmit szóval jogtalanul hasznaltad ?
Sorolhatnám még a dolgokat , a legegyszerűbb az, ha nincs kutad hivatalosan.
De azt csinálsz amit akarsz
Szerinted ez tanyán járható, ahol tudják hogy élnek és más viz ellátási lehetőség nincs?
Innen tudhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!