Ebből hogyan lábaljak ki? (egyéni vállalkozói engedély)
Szeretnék vattacukrot árulni, már meg is rendeltem a gépet. Kereskedelem szakon végeztem és gondoltam ez elég. (érettésgi) Most válaszoltak az önkormányzattól az egyéni vállalkozói engedélyhez, ezek a szakmák kellenek: Étkezdés, gyorséttermi és ételeladó, mixer, pincér, vendéglátásszervező, vendéglős, vendéglátó eladó, vendéglátó technikus, kereskedelmi főiskola vendéglátóipari szak.
Vannak olyan büfétermékek, amikhez nem kell engedély, de asszem édesipari áru nem lehet és cukrásszütemény. Most mit csináljak? Vicc, hogy egy mixer hamarabb kap engedélyt, mint aki 4 évig tanult élelmiszerismeretet, rengeteg higéniás szabállyal. Lekönyvelhető ez valahogy? Nincs több tőkém, máshoz nem értek, nem tanultam és nagyon el vagyok keseredve, ez az egy esélyem van. Ráadásul ebben a f.os időszakban egy mixerképzésre se iratkozhatok be, mert az sincs, viszont függetlenednék már a szülőktől. Szerintem ez nem csalás, kereskedelem szakra jártam 4 évig, le is érettségiztem belőle, ismerem a szabályokat, még a tankönyveim is megvannak. Valaki légyszi adjon valami tanácsot, 3 napja sírok, tényleg hülye voltam, de azt hittem vattacukor áruláshoz elég a kereskedelmi érettségi.
Köszi és betegségmentes időszakot kívánok mindenkinek és a családjaitoknak!
Egyéni vállalkozás alapítása előtt ellenőrizze az „Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzékében” (ÖVTJ kódok), hogy a folytatni kívánt tevékenység engedély, illetve bejelentés köteles-e, és tájékozódjon a tevékenységi körök képesítési követelményeiről a hatályos jogszabályokban, és a gazdasági kamaráknál.
Sajnos itt is írja a kamarát, de azért köszönöm szépen, sokat segített ez a link! Itt azért szépen összeszedik a fontos tudnivalókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!