Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy választasz üzlettársat?

Hogy választasz üzlettársat?

Figyelt kérdés
Én elég bizalmatlan vagyok és emiatt el vagyok akadva. Van egy ötletem, amivel 20 éve foglalkozom, fejlesztem és vannak értékei, kellene valaki, aki segít üzletté tenni. A fő akadály, hogy attól tartok, hogy összekülönbözünk a társamtól, és akkor mi lesz. Régebben attól rettegtem, hogy kihagy a dologból, ettől ma már kevésbé. Tudom, gyermeteg, de mégis, hátha lesz itt valami szempont, ami továbblendít. Kösz.

2020. dec. 29. 19:02
 1/2 anonim ***** válasza:
86%

Valahányszor egy új ötletet akarok bevezetni a piacra, mindig abból indulok ki, hogy mi szolgálja jobban az ügyfél érdekeit. Nem az enyémet - az ügyfélét! Hogyan tudod a maximális ügyfél élményt nyújtani? Ehhez sokszor az kell, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik egy jól meghatározható területen (pl. programozás, kétkezi munka, más emberek irányítása) jobbak nálad és kiegészítik a te tudásodat.

Szintén fontos a közös értékrend. Pár éve figyelemmel kísértem két online marketing tanácsadót, akik közös vállalkozást vittek. Csakhogy 2 év után előjött egy alapvető jellembeli különbség kettőjük között: az egyikük éjt nappallá téve dolgozott és lenézett másokat, míg a másik inkább nyugodtabb életre vágyott és munka helyett a passzív jövedelméből szeretett volna élni. A közös cég végül felbomlott, amiből mindketten vesztesként kerültek ki.

Ne hagyd, hogy a bizalmatlanság megölje a terméket! Azt viszont ne várd el, hogy valaki más segítsen üzletté tenni az ötletedet! Átérzem a helyzetedet, én is az a fajta introvertált ember voltam, aki képes éveket dolgozni valamin, hogy tökéletes legyen. De nincs olyan, hogy tökéletes! Ki kell menni a piacra, kommunikálni az emberekkel, megtanulni értékesíteni és szolgálni az ügyfél érdekeit, miközben bevonzod a megfelelő üzlettársakat is - ez az üzlet. Hogy mi lesz, ha összekülönböztök a társaddal? Ugyanaz, ami akkor, ha összekülönbözöl a feleségeddel: kompromisszum. Én mindig azt mondom az asszonynak és az üzlettársaimnak is: "nyer-nyer, vagy nincs alku".

2020. dec. 29. 23:26
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ! Pont ilyesmi muníciót kerestem!
2020. dec. 31. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!