Hogy választasz üzlettársat?
Valahányszor egy új ötletet akarok bevezetni a piacra, mindig abból indulok ki, hogy mi szolgálja jobban az ügyfél érdekeit. Nem az enyémet - az ügyfélét! Hogyan tudod a maximális ügyfél élményt nyújtani? Ehhez sokszor az kell, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik egy jól meghatározható területen (pl. programozás, kétkezi munka, más emberek irányítása) jobbak nálad és kiegészítik a te tudásodat.
Szintén fontos a közös értékrend. Pár éve figyelemmel kísértem két online marketing tanácsadót, akik közös vállalkozást vittek. Csakhogy 2 év után előjött egy alapvető jellembeli különbség kettőjük között: az egyikük éjt nappallá téve dolgozott és lenézett másokat, míg a másik inkább nyugodtabb életre vágyott és munka helyett a passzív jövedelméből szeretett volna élni. A közös cég végül felbomlott, amiből mindketten vesztesként kerültek ki.
Ne hagyd, hogy a bizalmatlanság megölje a terméket! Azt viszont ne várd el, hogy valaki más segítsen üzletté tenni az ötletedet! Átérzem a helyzetedet, én is az a fajta introvertált ember voltam, aki képes éveket dolgozni valamin, hogy tökéletes legyen. De nincs olyan, hogy tökéletes! Ki kell menni a piacra, kommunikálni az emberekkel, megtanulni értékesíteni és szolgálni az ügyfél érdekeit, miközben bevonzod a megfelelő üzlettársakat is - ez az üzlet. Hogy mi lesz, ha összekülönböztök a társaddal? Ugyanaz, ami akkor, ha összekülönbözöl a feleségeddel: kompromisszum. Én mindig azt mondom az asszonynak és az üzlettársaimnak is: "nyer-nyer, vagy nincs alku".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!