Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek a terveimről?

Mi a véleményetek a terveimről?

Figyelt kérdés
Na szóval... Jómódúságba születtem, kicsi korom óta körbe vett az, hogy igazából bármit megkaphattam, maximum olyanok voltak, hogy a felét össze kellett gyűjtenem és hasonlók. Őszintén hálás vagyok a szüleimnek amiért ezt lehetővé teszik számomra, vissza fogom adni nekik. Ez eddig teljesen normális, viszont azt vettem észre, hogy egy-két srác/lány akik a helyzetemben vannak, semmit nem gondolnak a jövőre, csak élnek a mának. Na most nehogy az jöjjön le, hogy egy nyomi vagyok, sok barátom van, de érettségi szinten még mindig máshol állunk, teljesen mások a terveim. Szeretnék egy nap egy boldog, tehetős, bölcs vállalkozó lenni. Nagyon sok elképzelésem van, egyik például a Reszkessetek Betörők 2-ből ugrott be. Egy ilyen tipikusan karácsonyi feelinges, óriás luxusjátékbolt. És ez csak egy a sok közül. Szeretnék én kávézót, sneaker boltot, apum vállalkozását is ezer örömmel vinném tovább, mert úgy gondolom, hogy ha még ugyan nem vagyok benne ebben a dologban, viszont a felfogásom nagyjából ugyanaz, mint egy sikeres embernek. Gary Vaynerchuck az egyik kedvenc vállalkozóm (és szerintem ez sokat elmond, hogy mindenkinek kedvenc sportolója, zenésze van, nekem meg kedvenc vállalkozóm :D). Az ember továbbcsinálta az apukája bor businessét, épített belőle egy borbirodalmat, majd otthagyta és felépítette a Vayner X nevű multimédiás anyacéget, ezen belül vannak marketinges cégei stb... Kis korában nem volt pénzük egy New York Jets pulcsira, ekkor határozta el, hogy rohadjon meg mindenki, egy nap az egész rohadt Jets-et megveszem! :D Ebben annyira magamra ismertem, ugyanekkora motivációs löketeim vannak. Nem érdekel, hogy ő meg ő meg akárki le akar-e beszélni a terveimről, nem érdekel ha alábecsülnek, nem érdekel ha azt hiszik, hogy a világ szar és mindenki csak egy gyári melós robot lehet (akiket nagyon tisztelek mellesleg <3) nem érdekel semmi, csak egyetlen-egy dolog. A cél! Be akarom bizonyítani mindenkinek, hogy bármit el lehet érni, nem érdekel ha ehhez még 3 élet munkája is kevés. Kész vagyok feláldozni minden pénzem és időm a 20-as éveimből, sőt az életemből, amint elérek oda (persze nem leszek full antiszoc). Egyszerűen csak izgatott vagyok, félek, sőt rettegek, de emellett motivált is vagyok és kész vagyok feszegetni a határaimat. Nem fogok beletörődni, hogy a világ mindenkit térdre kényszerít és sakkozik a hátán, miközben elnyom egy csikket a homlokán. Nem, nem, nem és nem! Szerintem érthetitek a lényeget, eljutottam arra a szintre, hogy ha hülyének néznek ezek miatt, azt is leszarom, majd néznek nagyot! Hú, de mekkorát! :D Erről az egész regényről, amit most írtam nektek, mi a véleményetek? A szívemből jött minden szava, lehet, hogy nagyképű, új-gazdag idiótának tűnök, de őszintén, ezt is annyiszor a fejemhez vágták már, hogy nem érdekel :) A szívem a helyén van, motivációm a helyén van, az álmaim pedig túlütnek a csillagos égen, de az meg pont így a jó :D Peace!
2020. dec. 28. 23:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

6-os, 7-es: Köszönöm! :)

8-as: Minden nyáron segítek neki nagyon sokat.

9-es: Most ez az üres ömlengés jött elő belőlem :) Egyébként meg a cipőbolt egy a sok közül, vannak más ötleteim is, meg kell próbálni ezeket véghez vinni :D

10-es: Őszintén, szerintem nem gond, ha élek a lehetőségekkel, viszont az élet kb minden területén a nehezebb opciókat választom, szóval ha az lenne amit írnál akkor sem lenne semmi gond :)

2020. dec. 29. 12:27
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem nagyon van fogalmad róla, mit jelent, ha valakinek nem tolnak a segge alá mindent. Képzeld el például, hogy nem menő vállalkozó az apád, hanem egy alkoholista, aki a fizetését egyből a kocsmába hordja, hogy aztán haza esve seggrészegen jól megverjen, mert mondjuk rosszul rajtad le a cipődet. Meg nem azért dolgozol a gimi alatt, hogy segíts apuci vállalkozásában, hanem hogy legyen pénz vajaskenyérre, mert apát vastagon leszarja, mit eszel, amíg van 90 forintja fröccsre.

Nagyvonalúan leírod, hogy majd a nehezebb utat választod. Hát lószart tudsz te a nehezebb útról.

2020. dec. 29. 12:35
 13/20 A kérdező kommentje:
*Nehezebb opciókat. Ahol tudok, ott keresem a kihívást, de nem fogom nehezebb sorsba taszítani magam, csak, hogy jobb legyen a vélemény rólam.
2020. dec. 29. 12:48
 14/20 anonim ***** válasza:
23%

#12vel részben egyetértek.

Idézlek:

"Kész vagyok feláldozni minden pénzem és időm a 20-as éveimből, sőt az életemből, amint elérek oda (persze nem leszek full antiszoc)"

Ahhoz, hogy ezt felépítsd hétfőtől vasárnapig felkeléstől elalvásig a célodon kell, hogy dolgozz, azaz antiszociális leszel egy darabig.

#12es üzenete azt próbálja átadni, hogy neked nehezebb lesz egy nagyvállalkozást felépíteni mint egy olyannak amit ő leírt. (Most ezt nem fejtem ki miért, mert ohsszú lenne de gondolom te is tudod nagyvonalakban)

Elsőnek ismerd meg magadat teljesen, ismerd meg azt, hogy hogyan működik egy vállalkozás. Első vállalkozás 99%, hogy kudarc lesz, a siker nem elsőre fog megjönni. Első pár vállalkozásoddal az összes megkeresett pénzedet forgasd vissza, hogy pénz pénzt csináljon.

Olvass könyveket, fejleszd magadat.

Ne hasonlítgasd magad másokhoz. (Ha ezt letagadod, olvasd el a szöveget amit írtál és rájössz, hogy hasonlítgatod magad)

Motiváció nem lesz elég, kell akaraterő is.

Ezek jutottak eszembe hirtelen, ha kérdésed van írj és megválaszolom.

2020. dec. 31. 18:45
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Minden nagynak elbukik egy-egy vállalkozása, tanulni kell a hibákból. Most rendeltem egy Gary Vaynerchuck könyvet is, akaraterő pedig meg van! :)
2020. dec. 31. 20:39
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül a könyv írója számít. Léteznek sokkal jobb könyvek mint hinnéd, csak azoknak nincs reklámjuk, nem bestsellerek. A bestsellerek nem a legjobb könyvek, azok a legjobban marketingelt könyvek. Nem rosszak de vannak nála jobbak.
2020. dec. 31. 21:32
 17/20 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnál ajánlani párat?
2021. jan. 1. 15:54
 18/20 anonim ***** válasza:

#14,#16os vagyok. nem értem a lepontozásomat főleg ebben a témában :D Aki lepontozott vagy akinek nem tetszik az írásom légyszi fejtse ki miért :D

#17:

Robert Greene: Mastery, Mark Reiter: What Got You Here, Won’t Get You There,

Anders Ericcson: Peak, Austin Kleon: Steal Like an Artist, Arnold Schwarzenegger: Total Recall, Tim Ferris: The 4-Hour Workweek

Mind megjelentek magyarul, csak az angol címeket tudom. Google-ra felütve kiadja majd magyarul is ha az kellene.

2021. jan. 1. 19:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, értem az angolt! :)
2021. jan. 2. 20:35
 20/20 anonim ***** válasza:
Szívesen! Prívátban ha rám írsz küldök egy két forrást ahol tudsz bőséggel önfejleszteni.
2021. jan. 2. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!