Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek a terveimről?

Mi a véleményetek a terveimről?

Figyelt kérdés
Na szóval... Jómódúságba születtem, kicsi korom óta körbe vett az, hogy igazából bármit megkaphattam, maximum olyanok voltak, hogy a felét össze kellett gyűjtenem és hasonlók. Őszintén hálás vagyok a szüleimnek amiért ezt lehetővé teszik számomra, vissza fogom adni nekik. Ez eddig teljesen normális, viszont azt vettem észre, hogy egy-két srác/lány akik a helyzetemben vannak, semmit nem gondolnak a jövőre, csak élnek a mának. Na most nehogy az jöjjön le, hogy egy nyomi vagyok, sok barátom van, de érettségi szinten még mindig máshol állunk, teljesen mások a terveim. Szeretnék egy nap egy boldog, tehetős, bölcs vállalkozó lenni. Nagyon sok elképzelésem van, egyik például a Reszkessetek Betörők 2-ből ugrott be. Egy ilyen tipikusan karácsonyi feelinges, óriás luxusjátékbolt. És ez csak egy a sok közül. Szeretnék én kávézót, sneaker boltot, apum vállalkozását is ezer örömmel vinném tovább, mert úgy gondolom, hogy ha még ugyan nem vagyok benne ebben a dologban, viszont a felfogásom nagyjából ugyanaz, mint egy sikeres embernek. Gary Vaynerchuck az egyik kedvenc vállalkozóm (és szerintem ez sokat elmond, hogy mindenkinek kedvenc sportolója, zenésze van, nekem meg kedvenc vállalkozóm :D). Az ember továbbcsinálta az apukája bor businessét, épített belőle egy borbirodalmat, majd otthagyta és felépítette a Vayner X nevű multimédiás anyacéget, ezen belül vannak marketinges cégei stb... Kis korában nem volt pénzük egy New York Jets pulcsira, ekkor határozta el, hogy rohadjon meg mindenki, egy nap az egész rohadt Jets-et megveszem! :D Ebben annyira magamra ismertem, ugyanekkora motivációs löketeim vannak. Nem érdekel, hogy ő meg ő meg akárki le akar-e beszélni a terveimről, nem érdekel ha alábecsülnek, nem érdekel ha azt hiszik, hogy a világ szar és mindenki csak egy gyári melós robot lehet (akiket nagyon tisztelek mellesleg <3) nem érdekel semmi, csak egyetlen-egy dolog. A cél! Be akarom bizonyítani mindenkinek, hogy bármit el lehet érni, nem érdekel ha ehhez még 3 élet munkája is kevés. Kész vagyok feláldozni minden pénzem és időm a 20-as éveimből, sőt az életemből, amint elérek oda (persze nem leszek full antiszoc). Egyszerűen csak izgatott vagyok, félek, sőt rettegek, de emellett motivált is vagyok és kész vagyok feszegetni a határaimat. Nem fogok beletörődni, hogy a világ mindenkit térdre kényszerít és sakkozik a hátán, miközben elnyom egy csikket a homlokán. Nem, nem, nem és nem! Szerintem érthetitek a lényeget, eljutottam arra a szintre, hogy ha hülyének néznek ezek miatt, azt is leszarom, majd néznek nagyot! Hú, de mekkorát! :D Erről az egész regényről, amit most írtam nektek, mi a véleményetek? A szívemből jött minden szava, lehet, hogy nagyképű, új-gazdag idiótának tűnök, de őszintén, ezt is annyiszor a fejemhez vágták már, hogy nem érdekel :) A szívem a helyén van, motivációm a helyén van, az álmaim pedig túlütnek a csillagos égen, de az meg pont így a jó :D Peace!
2020. dec. 28. 23:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%

Ez így igazából se füle-se farka sztori, arról nem is beszélve, hogy ezek nem tervek, hanem egyelőre csak álmok, a kettő definíció között van különbség.

Mindenesetre sok szerencsét, bármit is akartál írni!

2020. dec. 29. 00:07
 2/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Csak ki szerettem volna végre adni magamból :) Ha álmok, ha tervek, nem számít, meg fogom csinálni! :D
2020. dec. 29. 00:26
 3/20 anonim ***** válasza:
22%
Márpedig ez szerintem tervnek is mondható, miért kell szőrszálhasogatónak és okoskának lenni, miért nem lehet egyszerűen kijavítás nélkül buzdítani a másikat? Jó fejnek tűnsz, nekem tetszenek a terveid, a lelkességed és a motiváltságod. Csak így tovább!
2020. dec. 29. 00:27
 4/20 anonim ***** válasza:
62%

Amiket leírtál egyébként teljesen a helyén vannak. Jó, ha ilyen ambiciózus terveid vannak a jövőt illetően. Ha tényleg megvan hozzá a stabil pénzügyi háttér, akkor sok tanulás után meg is próbálhatod megvalósítani ezeket. Nálam is hasonló volt a szitu, hatalmas nagy tervek, vállalkozás ötletek stb. Én esetemben sajnos a szülői támogatás egyáltalán nem játszik, úgyhogy dolgozok elég keményen, csak sajnos így, a nulláról indulva szerintem minimum 10 év, hogy elég pénzt összeszedjek egy vállalkozáshoz.

Neked viszont sok sikert, a kételkedők pedig csak remélem még jobban felspannolnak majd a jövőben!

2020. dec. 29. 00:30
 5/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, el sem hiszitek mennyit jelent ez nekem! <3
2020. dec. 29. 00:33
 6/20 anonim ***** válasza:
62%

Látom, nagyon lelkes vagy :)

Tudod, jó látni azt, hogy nem a szüleiden akarsz élősködni, hanem terveid vannak. A vállalkozás az értelmes életcél, nem alkalmazottnak lenni. Jó, hogy te már ilyen fiatalon tudod, hogy ezt szeretnéd. És az is előny, hogy a szüleid jómódúak, és tudnak ebben segíteni. Én is fiatalon találtam ki, hogy vállalkozást szeretnék, amit csak 30 éves koromban sikerült megvalósítani. Senki sem segített, a szüleim hülyeségnek tartották az egészet. Pedig mindig támogattak engem, de ezt a tervemet nem. Nagyon nehéz volt. Büszke vagyok, hogy így is sikerült, de mennyivel jobb, ha az embert támogatják.

Sok sikert neked, ne hagyd, hogy lebeszéljenek!

2020. dec. 29. 04:01
 7/20 anonim ***** válasza:
62%
Azt hiszem, a nagy dolgok valahogy így születhetnek, ahogy te csinálod. Semmi garancia nincs rá, de óriási benned az elszántság. Lehet, hogy ez csak 1%-a az egésznek, ami a tervekhez szükséges, de lehet, hogy pont ez az 1% segít eljutni oda, ahova mások nem jutnak el. Én ennél sokkal racionálisabb vagyok, szerintem szuperül megy a vállalkozásom, de sosem tudnék ekkora terveket magam elé tűzni, mert nincsenek ekkora ambícióim. Neked vannak! :-)
2020. dec. 29. 05:52
 8/20 anonim ***** válasza:
76%
Apud cégében is vegyél részt aktívan, mert ha valami nem úgy sül el, akkor legyen egy biztos pontod.
2020. dec. 29. 07:08
 9/20 anonim ***** válasza:
82%

Nézd, van 50-150 év előnyöd egy semmiből jött emberhez képest, ha elbukod az első 12 vállalkozásodat, apád a tizenharmadikat is finanszírozni fogja, szóval igazából semmi szükség arra, hogy akár csak megközelítőleg jó legyél, így az egész keményen dolgozósdi jól hangzik, csak nem fogsz rákényszerülni.

Először tanulj egy csomót. Egyrészt tanuld meg tartalommal megtölteni a mondandódat, mert a posztod nettó üres ömlengés, egy tárgyaláson ilyennel kivágnak az utcára. Másrészt piackutatást vagy valamit, mert például egy olyan múlandó tinifadre alapozni, mint a budai újgazdag gyerkőcök túlárazott cipővásárlási szokásai, nem éppen golyóálló ötlet.

2020. dec. 29. 07:56
 10/20 anonim ***** válasza:
85%

az jó dolog, hogy ilyen ambiciózus vagy, de ezt leírhattad volna 3 sorban is. Amúgy akor tudnál igazán bizonyítani magadnak és a világnak, ha apud elzárná a pénzcsapot, és magadra lennél utalva, mert a példádban lévő embernek pulcsira se volt pénze, te pedig mindent megkaptál.

Hidd el apád már arra is büszke lenne, ha tovább tudnád vinni a családi vállalkozást, mert nagyon sokszor az a baj, hogy amit az elődök felépítettek, azt a gyerekek sokszor elherdálják.

2020. dec. 29. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!