Egy street food vállalkozásban gondolkodom (Debrecenben). Érdemes üzleti tervet íratni? Az adózás hogyan működik a vendéglátásban?
Szerintem először nézz utána az önkormányzatnál, hogy egyáltalán hová engedélyeznék és milyen feltételekkel?
Úgy tudom, street food vállalkozást csak úgy lehet csinálni, ha van egy "háttér helyiséged", ahonnan kitelepülsz. kell hozzá közterület foglalási engedély, NÉBIH engedély, stb.
Aztán meg egy könyvelővel egyeztess, de előtte olvass utána a neten a vállalkozási formáknak, hogy gondolod, stb.
Iratni?
Azt nem a vállalkozó szokta saját magának elkészíteni (jobb esetben)?
Amúgy igen,mindenképpen érdemes megírnod az üzleti tervet. Különben honnan fogod tudni, mi a következő lépés, mit vársz a vállalkozásodtól? Legalább utána nézel a társasági formáknak, adózási köröknek, vendéglátással kapcsolatos előírásoknak.
Ha a polgármestert nem tudod megfizetni, akkor nem tudsz ilyent nyitni!
Nálunk pl. nem engedi a mozgókocsis zöldségárusítást, csak ha kicsengetsz évi 1 millió Ft kenőpénzt, innentől kezdve nincs is zöldséges.
gyrosra gondolsz?
vagy hambisra?
igszán érdekelne.
Uzleti terv nem muszálj csak magadnak fontos vagy lenne jó
Sziasztok!
Nem egy büfé kocsit szeretnék. Egy kibèrelt helységet megcsinálni “street food style-ban”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!